Novi dan o dešavanjima u Avganistanu, gost i reditelj Goran Marković

Vesti 16. avg. 202116:48
Podeli:
Izvor: N1

Talibani su objavili da je rat u Avganistanu završen nakon što su njihovi borci ušli u Kabul. Centralna vlast potpisala je kapitulaciju, a predsednik Ašraf Gani napustio je državu. Mnogi Avganistanci i strani državljani u strahu od nove vlasti pokušavaju da napuste zemlju. O situaciji u Avganistanu, novoj vladi, ali i da li će svima koji žele da napuste zemlju, to biti i omogućeno, u Novom danu u temi jutra razgovaraćemo sa spoljnopolitičkim analitičarom Mirkom Dautovićem i Milanom Igrutinovićem sa Instituta za evopske studije.

Najvažnija društveno-politička dešavanja i informacije iz dnevne štampe komentarisaće reditelj Goran Marković.

Vesti iz sveta sporta donose nam kolege iz Sport kluba.

O predstojećim pregovorima o minimalnoj ceni rada razgovaraćemo sa Zoranom Stojiljkovićem, predsednikom UGS „Nezavisnost“.

U ovogodišnjem Alternativnom izveštaju o položaju i potrebama mladih nalaze se i podaci o odnosu mladih prema vakcinaciji i o tome kako je korona uticala na njihov život. Više od polovine ispitanih smatra da je pandemija uticala jako loše na njih, ali je samo 20 procenata za obaveznu imunizaciju, dok je čak 63 protiv. Zbog čega i dalje podozrevaju od vakcinacije i kako se odnose prema sopstvenom zdravlju? O njihovom položaju u društvu i šta ističu kao svoje glavne potrebe, razgovaraćemo sa Miljanom Pejić, generalnom sekretarkom Krovne organizacije mladih – KOMS.

Gost Novog dana biće i glumac Nikola Malbaša.

Naši reporteri proveravaju koliko visoke temperature, ali i nagle vremenske promene utiču na zdravlje građana. Naša sagovornica biće doktorka Tanja Jozić iz Urgentnog centra.

Jedna od tri ili četiri vrste slatkovodnih meduza žive u vodama Savskog jezera. Da li su opasne po kupače reći će nam ihtiolog Aleksandar Hegediš.

Komentari

Vaš komentar