Novi dan o budućnosti dijaloga vlasti i opozicije, gost Cvijetin Milivojević

Vesti 14. jan 202114:21 4 komentara
N1

Kakva je budućnost dijaloga između vlasti i opozicije? Hoće li biti nalik na dijalog koji je vođen 2019. godine? Da li opozicija ima spreman plan? O tome u temi jutra govori politikolog Cvijetin Milivojević.

Štampu ovog jutra prelistava urednik magazina Karakter Nenad Čaluković

Deo profesora sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu obratio se javnosti otvorenim pismom, u kom aktuelnog dekana optužuju da urušava fakultet koji nazivaju kolevkom IKT industrije u Srbiji. Smenjuje i postavlja na osnovnu podobnosti, a izmenama Statuta fakulteta namerava da potpuno ukine njegovu autonomiju, ocena je koju iznose pojedini profesori. Zbog otkaza i mobinga koji trpe pojedini profesori podneli su tužbe. Šta se dešava na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu? O tome sa profesorom Ilijom Tanackovićem.

Skoro dve godine su prošle od kako je neformalna grupa građana počela odbranu Košutnjaka. Od tada do danas, aktivno se bore da sačuvaju „pluća“ Beograda, a uključeni su i u odbranu Makiškog vodoizvorišta i odbrane Velikog ratnog ostrva. Više u izveštaju naše reporterke.

Udruženje radnika na internetu održaće u subotu 16. januara protest ispred Skupštine Srbije. O zahtevima radnika govoriće aktivista Miran Pogačar.

Teodora Stojilković, devojka iz Bujanovca koja pohađa studije Međunarodnih odnosa sa specijalizacijom u transatlantskim odnosima na „Sciences Po Paris“ univerzitetu u Francuskoj, jedina je studentkinja iz Evrope koja je dobila punu stipendiju, za vek i po, od kada postoji taj univerzitet. Ona je gošća Novog dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare