Novi dan: Nazire li se kraj pandemiji?

Vesti 08. jan. 202113:372 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Stiže ruska vakcina. Prema najavama dva miliona doza. Možda smo se zbog toga i opustili. I dok se Evropa tokom praznika zaključala, kod nas je lepo vreme izmamilo šetače na ulice, neke dovelo i na sportske tribine. Poštovanje mera nije nam jača strana, ali je pregleda bilo manje, pa je i broj novozaraženih opao, kažu stručnjaci pravu sliku imaćemo već sredinom sledeće nedelje. Stigla je i vest o broju preminulih zdravstvenih radnika, da li nas je to uplašilo?

Šta nam govore, a šta treba da čitamo između redova? O vakcinaciji, stanju u zdravstvu i epidemiološkoj slici Srbije za Novi dan u temi jutra govori imunološkinja Emina Milošević.

Koliki je značaj i uloga privatnog zdravstvenog sektora tokom trećeg talasa epidemije koronavirusa? Sa kojim zdravstvenim tegobama se pacijenti najčešće obraćaju privatnim zdravstvenim ustanovama? Ima li naznaka da se PCR testovi rade u privatnim laboratorijama? O tome razgovaramo s Milicom Milošević, direktorkom digitalne zdravstvene platforme Stetoskop.

Štampu listamo sa glavnim i odgovornim urednikom nedeljnika NIN Milanom Ćulibrkom.

Aktivisti i aktivistkinje Društvo za održivu budućnost – Koraci posle prvih vesti da je područje Baranje pogodila serija snažnih zemljotresa, izazvala velika razaranja i ljudske žrtve,  organizovali su pomoć  ljudima na prostoru Petrinje, Siska i Gline. Sa nama je aktivista te organizacije Marko Oljača koji se javlja iz Petrinje.

Komentari

Vaš komentar