Novi dan: Naše malo nekome je mnogo – budimo humani

Vesti 07. jan. 202118:15 > 18:19
Podeli:
Izvor: N1

Deca koja koriste usluge Svratišta često su diskriminisana, socijalno isključena i izložena rizicima kao što su fizičke povrede koje mogu da nastanu, ali i mnogo ekstremnije – rizik od trgovine ljudima. U Svratištu deca mogu da zadovolje osnovne potrebe za hranom i higijenom, da dobiju čistu odeću i obuću koja je prilagođena vremenskim uslovima, Svratište ih podržava tokom školovanja i uključuje ih u obrazovni sistem, uključuje ih u sistem zdravstvene i socijalne zastite, pomaže im oko pribavljanja lične dokumentacije – ukratko, sve ono što deca i njihove porodice ne mogu sami da ostvare.

Zbog toga je opstanak ove ustanove od izuzetnog značaja za celo društvo. Zato smo vas, poslednjeg dana prošle godine, pozvali da zajedno sa nama učestvujete u akciji sakupljanja pomoći i našoj maloj aukciji koja se završava danas. Uživo smo u Svratištu za decu ulice, a u nastavku o tome koliko je važan rad volontera, na koji način svako od nas može da napravi mali pomak i kako se kao društvo borimo za prava najugroženijih u temi jutra sa Daliborkom Jović Stanković iz grupe volontera.

Novinar Duško Bogdanović lista sa nama štampu.

SAD su još uvek u šoku nakon što su Trampove pristalice izvršile napad i nasilno pokušali da uđu u zgradu Kongresa na Kapitol Hilu. Kongres je potvrdio pobedu Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 3. novembra. Tramp kaže da će tranzicija vlasti biti mirna. Gradonačelnica Vašingtona Murijel Bauser je produžila vanredno stanje do 21. januara, uz podršku njujorške Nacionalne garde, koja će biti postavljena po gradu nakon velikih nereda u kojima su nastradale četiri osobe. Gost Novog dana je Marko Dašić, asistent na Fakultetu političkih nauka.

Neformalna grupa građana Eko straža, koji prvenstveno imaju cilj širenja svesti o značaju borbe za zaštitu životne sredine, na prvom mestu vazduha, najavila je protest za bezbedan vazduh, koji planiraju da održe u nedelju u 12h na Trgu Slavija. O tome razgovaramo sa osnivačem i aktivistom Eko straže, Bojanom Šimšićem.

Komentari

Vaš komentar