Novi dan: Kosovo između sukoba i dijaloga

Vesti 13. okt. 202114:06
Podeli:
Izvor: N1

Jedna osoba teško ranjena i na desetine povređenih u sukobu kosovske policije sa Srbima u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Do sukoba je došlo nakon upada specijalni policijskih kosovskih jedinica na severu pokrajine, koja, kako je saopšteno, sprovodi akciju protiv krijumčarenja robe. Premijerka Ana Brnabić tvrdi da je situacija na ivici haosa i poziva međunarodnu zajednicu da obuzda vlast u Prištini. Šta stoji iza akcije kosovske policije? Hoće li uticati na održavanje lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, koji su zakazani za 17. oktobar? O tome u temi jutra govore, Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose i Sanja Sovrlić, novinarka N1. Uživo smo i u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Centralne teme i naslovne strane iz dnevne štampe analiziramo sa novinarom nedeljnika “NIN“ Zoranom Preradovićem.

Iako je niste gledali, za nju ste sigurno čuli. Južnokorejska serija “Squid game“ (Igra lignje) obara sve rekorde gledanosti. Na stotine miliona gledalaca širom sveta opčinjena je hiper-nasilnim trilerom i brutalnom igrom preživljavanja. Šta se krije iza uspeha serije koja preti da postane najgledanija u istoriji Netfliks platforme? Kako na nju reaguje publika u Južnoj Koreji, a kako u Srbiji i ostatku sveta? O tome za Novi dan govore: Nemanja Milić, državljanin Srbije koji živi u Južnoj Koreji i rediteljka Milena Kvapil.

U poslednje vreme postao je jedan od najangažovanijih glumaca i miljenik ženskog dela publike. Od nedavno je i novi član Beogradskog dramskog pozorišta. Da li sa nestrpljenjem očekuje debi u novoj pozorišnoj kući, otkriva nam glumac Aleksandar Radojičić.

Komentari

Vaš komentar