Novi dan: Koliko je bezbedna i efikasna kineska vakcina Sinofarm?

Vesti 18. jan. 202115:11 > 15:262 komentara
Podeli:
Novi dan
Izvor: N1

Kinesku vakcinu Sinofarm najverovatnije će već sutra odobriti Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije. Ova vakcina do sada je odobrena u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinu. Da li je vakcina Sinofarm prošla treću fazu kliničkog ispitivanja? Kako se dolazi do trajne dozvole za upotrebu? Šta znači privremena? Koliko vremena je potrebno da se vakcina registruje? O tome u temi jutra u Novom danu razgovaramo sa doktorkom Anđelijom Malenović sa Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.

Tri hiljade dece prošlo je kroz školu Mike Aleksića, a da javnost nije mogla ni da nasluti šta se odigrava iza zatvorenih vrata. Koliko je za društvo važna ispovest glumice Milene Radulović? Za Novi dan govori Igor Jurić iz fondacije Tijana Jurić.

Štampu ovog jutra prelistava profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski.

Uoči inauguracije izabranog predsednika SAD Džoa Bajdena Nacionalna garda raspoređena je oko zgrade Kongresa, mere obezbeđenja ovog puta su posebno jake. Iz Vašingtona se javlja reporter N1 Hrvoje Krešić.

Šta nam poručuju „Politički grafiti”? o tome za Novi dan govori kulturolog Mitja Velikonja, redovni profesor i istraživač na Fakultetu društvenih nauka na Ljubljanskom univerzitetu.

U Novom danu predstavljamo i zbirku priča za decu i tinejdžere, pod nazivom „U potrazi za Budimirom“ autorke Nikolete Novak.

Komentari

Vaš komentar