Novi dan: Ko stoji iza krijumčarenja migranata i ko ih naoružava?

Vesti 04. jul 202216:37 1 komentar
N1

Zbog oružanog sukoba migranata na periferiji Subotice, policija je uhapsila jednu osobu, osumnjičenu za teško ubistvo. Lokalno stanovništvo i mediji tvrde da se radi o sukobu dve kriminalne bande koje se bave krijumčarenjem migranata. Pojedini tvrde da je u sukobu bilo i ranjenih policajaca. Iz MUP-a osim saopštenja da je uhapšena jedna osoba, drugih detalja nema. Koliko su priče o krijumačrskim mrežama u koje je umešana i policija istinite? Koja humanitarna organizacija stoji iza krijumčarenja migranata i ko ih naoružava? O tome u temi jutra Novog dana govore novinar BIRN-a Saša Dragojlo i Sofija Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše marketinški stručnjak Igor Avžner.

Pontonski most koji povezuje obalu Zemuna sa Velikim ratnim ostrvom okružen je fekalijama. Stanovnici tvrde da je prelazak preko njega gotovo nepodnošljiv zbog smrada. Već nekoliko dana nadležni ne reaguju. Zašto, proverava naša reporterka.

Novak Đoković igra četvrtfinalni meč na Vimbldonu protiv Italijana Janika Sinera. Košarkaši Srbije protiv Belgije poslednji meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Vesti iz sporta donose nam kolege sa Sport kluba.

Simfonijski orkestar RTS priprema vrhunski muzički spektakl za kraj sezone. Na koncertu 9. jula, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, ovaj ansambl podeliće scenu sa jednom od najsenzacionalnijih pijanistkinja današnjice – Martom Argerič. Na sceni će biti i naša operska pevačica Marija Jelić. Ona je gošća Novog dana.

Hladno pivo, Kanda, Kodža i Nebojša, Senida i Prti Bee Gee, samo su jedni od mnogobrojnih izvođača na ovogodišnjem Lovefestu. Ko još dolazi na festival u najpoznatijoj banji u Srbiji za Novi dan otkrivaju Mile Kekin iz Hladnog piva i Zlatana Pavlović iz Lovefest-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare