Novi dan: Ko nadzire nadzirače medija?

Vesti 21. nov. 202112:56
Podeli:
Novi dan
Izvor: N1

Do izbora na svim nivoima ostalo je nešto malo više od četiri meseca, i dok još uvek ne znamo ko su kandidati i u koliko kolona se nastupa, znamo ko nadzire medije. Odlučeno je ko će biti članovi privremenog Nadzornog tela za praćenje medija tokom kampanje. Kako će izgledati njihov rad, ko je zadovoljan ovakvom podelom karata, a ko ne, i hoće li to telo imati bilo kakvu kontrolu nad medijskim sadržajem u kampanji za koju mnogi tvrde da će biti gora od prethodnih? Gosti teme jutra su Rade Veljanovski, kopredsedavajuci tela i Tatjana Manojlović iz DS-a.

Štampu ovog jutra listamo sa novinarom Nedimom Sejdinovićem.

Kako bi se sprečilo dalje naglo širenje koronavirusa, Austrija uvodi kompletni lokdaun, a od februara 2022 se uvodi obvezna vakcinacija. Vakcinisani i nevacinisani građani moći će da izlaze iz kuća samo do apoteka, lekara i radi neophodnh kupovina hrane u najbližoj prodavnici. Uživo smo u Austriji.

Priznavanje da se desio genocid ne znači i negiranje da su se desili i drugi zločini, kao što ni osuđivanje neke osobe za genocid, ne znači da je krivica kolektivna, poručuje savetnica generalnog sekretara UN za prevenciju genocida Alis Vairimu Nderitu. Ona u intervjuu za N1 kaže da debata o muralu osuđenom Ratku Mladiću, otkirva dublje procese i da o tome društvo treba da razgovara. Sa njom je razgovarala naša Aleksandra Godfroa.

O premijeri predstave „Pristanak“ govori glumica Tamara Dragičević, a potom idemo do Londona, odakle nam se javlja pijanistkinja Ana Torbica.

Komentari

Vaš komentar