U Novom danu o efikasnosti i bezbednosti vakcina, gost i Dušan Teodorović

Vesti 08. apr 202114:29 > 14:31 0 komentara
Novi dan
N1

Evropska agencija za lekove saopštila je da je otkrila "moguću vezu" između vakcine protiv koronavirusa kompanije AstraZeneka i retkog stvaranja krvnih ugrušaka, ali je navela da korist od vakcinisanja i dalje prevazilazi rizike. U Srbiji se ne odustaje od upotrebe ove vakcine. Ima li razloga za zabrinutost? U temi jutra govori dr Dušan Popadić, profesor imunologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Akademik Dušan Teodorović prelistava štampu.

Kako je nastao stereotip da su Nemci posebno efikasan narod? Ima li tu istine? I zašto mit opstaje kad je sve više primera skandalozne neefikasnosti u Nemačkoj? O tome govori Nemanja Rujević, novinar DW.

Naši reporteri prate kako se odvijaju probe za malu maturu.

U Novom danu govorimo i o pokretu podrške žrtvama seksualnog nasilja “Kad budeš bila spremna”.

Pojedini stanari sa Bežanijske kose ukazuju na to da su njihove komšije iz obližnjeg naselja priključene na stubove javne rasvete i da na taj način ilegalno pribavljaju struju. Oni navode da su se u više navrata obraćali i policiji i JKP „Javno osvetljenje“, ali da je problem samo privremeno rešavan, te da je i dalje najveći problem bezbednost, kako onih koji takvu struju koriste, tako i drugih stanara tog dela grada.

Gost Novog dana je fotograf Nebojsa Babić.

Zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, mnogi su ostali bez svojih radnih mesta. Međutim, upravo ta situacija podstakla je Milicu Pejković da se okrene ka potpuno novom zanimanju – kulinarstvu. Milica sada recepte deli sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, a za gledaoce N1 pokazaće kako priprema jedno od svojih najukusnijih jela.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!