Novi dan: Da li Donalda Trampa čeka opoziv?

Vesti 13. jan. 202114:09 > 14:24
Podeli:
shutterstock

Predstavnički dom je usvojio rezoluciju kojom se od potpredsednika SAD Majka Pensa traži da se pozove na 25. amandman i predsednika proglasi nesposobnim za obavljanje dužnosti. Demokrate će na glasanje izneti rezoluciju o opozivu i imaju dovoljno glasova da bude usvojena, pošto imaju 218 od 435 mesta u Predstavničkom domu. Iako mali, raste broj republikanaca koji najavljuju da će glasati za opoziv Donalda Trampa, pošto su negove pristalice pre nedelju dana izazvale nerede u Kongresu u kojima je poginulo petoro ljudi. O tome razgovaramo sa Stevanom Nedeljkovićem iz Centra za američke studije FPN-a.

Štampu listamo sa novinarkom Danasa i Novog magazina Jelkom Jovanović.

Nedeljnik NIN, u broju od 14. januara, svojim čitaocima poklanja novelu „Oliver, kao brat za brata“, posvećenu uspomeni na lidera kosovskih Srba ubijenog u Kosovskoj MItrovici 16, januara 2018. godine. Ovo je autentično svedočanstvo reportera Milana Radonjića o turobnom i nesigurnom životu na Kosovu, o susretima sa Oliverom Ivanovićem, atmosferi i vremenu koje je prethodilo njegovom brutalnom ubistvu, o poznatim i nepoznatim akterimai događajima koji sklapaju mozaik ovog zločina. Saradnik NIN-a Milan Radonjić je gost Novog dana.

Još od marta pričamo o online treninzima, učenju i radu od kuće. Dok pandemija testira naše strpljenje, čini se da ideja za učenje online nikada nije bilo više. U Novom danu govorimo o besplatnim sesijama koje je organizovao Online trening centar.

„Kao da kraj nije ni sasvim blizu“ je predstava inspirisana suptilnim prebacivanjem sveta, odnosa i ljudskih interakcija u digitalnu realnost, pokušajem promišljanja nekih novih oblika suživota i zajedništa čoveka i mašine u najintenzivnijim vremenima koje smo iskusili do sad. Predstava nas očekuje u Bitef teatru, a detalje donosi reporterka N1.