Novi dan: Da li ćemo gas plaćati rubljama?

Vesti 24. mar 202211:31 > 11:32 1 komentar
N1

Vest koja je odjeknula svetom glasila je: "Rusija će konvertovati plaćanja za isporuke gasa zemljama koje nisu prijateljske - u rublje". To je poručio ruski predsednik Vladimir Putin i dodao da će se isporuke nastaviti u količinama i cenama predviđenim ugovorima. Nakon toga rublja je počela da raste - dolar je pao ispod nivoa od 100 rubalja. Kako će to odraziti na svet?

O tome u temi jutra sa Svetozarom Tanaskovićem, profesorom Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Aleksandrom Miloševićem, urednikom ekonomije u dnevnom listu „Danas“. Analiziramo i može li Evropa da dostigne potpunu energetsku nezavisnost od Rusije i da li će i Srbija morati da se prilagođava, bez obzira na to što se nije našla na listi neprijateljskih država za Rusiju.

Nedeljnike i dnevnu štampu ovog jutra listamo sa novinarom Dejanom Kožulom.

Američki predsednik Džozef Bajden u Evropi se sastaje sa NATO saveznicima, kao i liderima G7 i Evropske unije. O tome sa novinarom Dojče velea Nemanjom Rujevićem koji nam se javlja uživo iz Bona.

Stand up duo Krusevac geto proslavlja mini jubilej, 50. predstava od osnivanja, a 10. u Beogradu. Pre predstave, dolaze u Novi dan.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare