Nove poruke podrške Mileni Radulović iz civilnog sektora i političkih stranaka

Vesti 18. jan. 202110:01 > 12:392 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Inicijativa žena Srbije i inicijativa Ne davimo Beograd pružile su podršku glumici Mileni Radulović koja je javno progorvorila o tome da ju je nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić silovao.

Inicijativa žena Srbije podržala je Milenu Radulović i poručila joj da će u svakom trenutku stati uz nju u njenoj hrabroj borbi da prijavi težak zločin i nasilnika izvede pred lice pravde, a od nadležnih organa zatražila da u najkraćem roku preduzmu sve potrebne mere kako bi se ispitali navodi svih žrtava.

POVEZANE VESTI:

„Svojim postupkom dala je snagu i drugim ženama da istupe i ne dozvole da i dalje budu žrtve čoveka, koji je na najgori način zloupotrebio njihovo poverenje“, navela je Inicijativa u saopštenju.

Inicijativa je poručila žrtvama nasilnika da se ne obaziru na komentare na društvenim mrežama i u pojedinim medijima, kojima se dovodi u pitanje istinitost njihovih navoda, dodavši da upravo takve osude pojedinaca dovode do toga da žrtva godinama, a nekad i ceo život sama živi sa zločinom koji joj je učinjen.

„Milena Radulović je heroina, koja je svojim postupkom ohrabrila i mnoge druge žene da smognu snage, da prijave zločin, da prijave nasilnika i time spreče da još jedna žena prođe kroz pakao, kroz koji je ona prošla“, istakla je Inicijativa.

Ne davimo Beograd: Institucije da veruju žrtvama

Javnu podršku Mileni Radulović i svim devojkama koje su prijavile seksualno nasilje, pružila je i inicijativa Ne davimo Beograd.

„Ne davimo Beograd stoji zajedno sa svim ženama koje se bore
za dostojanstven život bez nasilja. Ponosni smo i zahvalni mladoj glumici Mileni, koja je hrabro progovorila kako bi zaštitila mlađe koleginice i kako se nešto ovako strašno više ne bi dogodilo nijednoj devojčici“, poručila je inicijativa u saopštenju.

Ističe se i da je velika hrabrost i snaga potrebna da se izađe u javnost i progovori o preživljenom seksualnom nasilju.

„Kada žene, kao što je Milena Radulović i ostale devojke to urade, naša je dužnost da stanemo uz njih, naša je odgovornost kao članova ovog društva da se to više ne ponovi“, poručuje inicijativa Ne davimo Beograd.

Inicijativa je pozvala institucije da veruju žrtvama, i uspostave bezbedno i otvoreno okruženje za sve.

Zelenović: Nulta tolerancija na nasilje

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović povodom javnog istupanja glumica izjavio je da svako mora da prijavi bilo kakvo nasilje, je ono „ne nestaje ako zažmurimo“.

Kako je saopšteno iz te stranke, Zelenović je rekao da država mora da obezbedi organe koje će pratiti rad omladine i dece.

„Neophodno je da država uspostavi stručan nadzor nad radom svakog vida podučavanja dece i omladine i na taj način zaštiti naše najmladje. Osnovni politički zahtev mora biti nulta tolerancija na nasilje“, naveo je Zelenović u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar