Novaković: Izbori za mesne zajednice potvrdili da je Novi Sad okupiran grad

Vesti 14. jun. 202112:157 komentara
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković rekao je da su izbori za savete mesnih zajednica u Novom Sadu, održani u nedelju, ponovo ogolili i učinili vidljivom činjenicu da je Novi Sad okupiran grad.

„Lokalna gradska vlast preko institucija kojima upravlja stvara samo privid pravnosti, a suštinski sve odluke donose Andrej Vučić i Zvonko Veselinović“, napisao je Novaković na Fejsbuku.

Povezane vesti

Dodao je da je „potpuno jasno da Andrej Vučić upravlja političkom scenom, a Zvonko Veselinović orkestrira kriminalnim miljeom Novog Sada“.

„Ovaj kriminalni dvojac mora biti onemogućen da učestvuje u javnom životu, jer je to osnovna pretpostavka uspostavljanja reda i zakonitosti“, istakao je.

Novaković smatra da lično prisustvo Andreja Vučića u Novom Sadu na dan održavanja izbora za savete mesnih zajednica nije nikakva pomoć stranačkim kolegama, nego poseta koja ima za cilj da disciplinuje, opomene i pripreti lokalnom odboru SNS da „Novi Sad ne sme pasti“.

„Andrej Vučić je lično usmeravao prljavu kampanju lokalnog SNS, koja je autentične i nezavisne kandidate građana sve vreme vređala i omalovažavala. Nikada ružnija kampanja nije viđena i vođena u Novom Sadu. Osnovni ton toj netrpeljivosti i agresivnosti dao je upravo Andrej Vučić svojim prisustvom i instrukcijama“, kaže predsednik Gradskog odbora Narodne stranke.

Govoreći o navodima o kupovini glasova, Novaković je rekao da su se tu posebno istakli „lični prijatelji gradonačelnika Miloša Vučevića.

„Protivno svim pritiscima i pretnjama, građani Novog Sada su izlaskom na izbore pokazali odlučnost i hrabrost. Novi Sad ne podržava politiku Aleksandra Vučića! Ono što je SNS doživeo juče samo je nagoveštaj i najava onoga što će se dogoditi na narednim izborima. Pozivamo još jednom tužilaštvo i policiju da temeljno i pažljivo istraže i analiziraju sve elemente kriminalizacije izbornog procesa u Novom Sadu. Novi izbori moraju biti održani u pravno regularnim uslovima ili neće biti izbora. Vreme ćutanja i tolerisanja bahatosti Vučićevog režima je prošlo“, zaključio je Borislav Novaković.

Andrej Vučić i Zvonko Veselinović terorišu Novi SadJučerašnji izbori za savete mesnih zajednica ponovno su ogolili i…

Posted by Bora Novaković on Monday, June 14, 2021

Komentari

Vaš komentar