Novaković: Firme kojima upravlja Marko Bosanac ostvaruju milionske profite

Vesti 09. mar. 202114:361 komentar
Podeli:

Bivši gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković ukazao je na konferenciji za novinare, održanoj ispred Gradske kuće u Novom Sadu, na navodne bliske veze gradonačelnika Miloša Vučevića sa članom SNS-a, ranije osuđivanim za nasilničko ponašanje, Markom Bosancem zvanim Boske.

Novaković je izneo podatke koji ukazuju na to da firme kojima upravlja Marko Bosanac ostvaruju milionske profite, zahvaljujći korumptivnim vezama sa Javnim gradskim preduzećima.

„Na početku karijere, u vreme kad je imao Top Work, krenuo je sa 40 evra i gubitkom od 1035 evra, sada on ima firmu koja ima prihod 10 miliona 750 hiljada evra i dobit 323 hiljade. Na bazi činjenice da je Marko Bosanac Boske, istaknuti član SNS-a i neko ko je lični prijatelj i čovek od poverenja gradonačelnika Vučevića, on je preko svojih firmi ušao u poslovni odnos sa Gradskim zelenilom, Lisjem, Čistoćom, Informatikom, Vodovodom i GSP-om. Preko ugovora koji je firma Montop HRS ostvarila sa ovim firmama, zaradio je ukupno 341 milion“, rekao je Novaković.

Komentari

Vaš komentar