Đoković i dalje zaglavljen u karantinu, a ispred hotela – kolce

Vesti 06. jan 202219:05 > 19:42 65 komentara

Nakon sati iščekivanja i drame na aerodromu u Melburnu, Novak Đoković ipak ostaje u Australiji, ali u karantinu, u hotelu u kom su smešteni imigranti i izbeglice, barem do ponedeljka, kada bi sud trebalo da donese konačnu odluku.

Povezane vesti:

Sedam sati ispitivanja na aerodromu završilo se tako što je Novaku uskraćena viza za ulazak u Australiju. Prethodno se spekulisalo da nema potrebnu dokumentaciju, da je aplicirao za pogrešnu vizu, da granična policija traži od države Viktorije dodatna uveravanja kako bi ga pustili. A onda je premijer Australije rekao da Novak ne ispunjava uslove:

„Na ljudima koji nisu vakcinasni je da dokažu zašto ne bi trebalo da bude vakcinisani. Novak nije dostavio taj dokaz na granici. To su pravila, to se mnogo puta desilo do sad, i to se desilo i sinoć“, rekao je premijer Skot Morison.

Australijski mediji prenose da je pokušao da uđe u zemlju sa obrazloženjem da je preležao koronu u proteklih šest meseci.

Ipak, prethodno su i Tenis Australija, organizator prvog Gren Slema u sezoni, i zdravstveni zvaničnici države Viktorije dozvolili medicinsko izuzeće, a potom kada je stigao na aerodrom nisu želeli da ga puste.

Novak se žalio na odluku i čeka presudu Federalnog suda koja bi trebalo da stigne u ponedeljak. Do tada je u hotelu u centru Melburnu gda je smešten sa imigrantima i izbeglicama. Neki od njih su tu godinama, čekajući odluku da uđu u zemlju.

Podršku su mu pružili srpski doseljenici koji su se okupili ispred hotela, igrajući kolo.

Ostatak teniskog sveta je u šoku, ali i dalje sa zadrškom komentarišu ono što se desilo najboljem među njima.

„Ako je imao pravilo izuzeće trebalo bi da bude ovde, ako nije, onda ne bi trebalo. To je zvuči jednostavno, ali je komplikovano u stvarnom životu“, rekao je o ovom slučaju Danil Medvedev.

„On donosi sam odluke i slobodan je da odluči za sebe, ali postoje posledice. Ne volim ovu situaciju koja se dešava, na neki način mi je žao njega, a i stovremeno znao je uslove koji su postavljeni pre nekoliko meseci“, kazao je Rafael Nadal.

Australijski mediji prenose da se u toku ove sage saznalo da je 26 tenisera dobilo medicinsko izuzeće i da su neki već ušli u zemlju. ABC navodi da se trenutno proveravaju još dva slučaja, jednog igrača i jednog zvaničnika kojima je omogućen ulazak u zemlju.

Novinar časopisa „The Age“ Osman Faruki navodi u svom komentaru da je odluka čisto politička, jer su izbori za svega nekoliko meseci i da sada vlast na sve načine pokušava da povrati autoritet i kontrolu nakon što su ih izgubili.

Ipak, navodi i da Đoković nije žrtva, jer je, kako kaže, znao da dolazi u grad koji se suočio sa jednim od najdužih zaključavanja u svetu zbog korone. I da su ožiljci zbog toga preduboki.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare