Nova taktika: Ranije megafoni i kokoške, sada „slučajne“ prolaznice i Levijatan

Vesti 30. jul 202119:46 > 20:4158 komentara
Podeli:

Posle megafona i bacanja kokoški, kao taktika za ometanje konferencija za medije predstavnika opozicije, ove nedelje, u centru pažnje su bile navodne slučajne prolaznice koje su se naročito istakle u Beogradu i Nišu. Ipak, da u njihovom ponašanju nema ničeg spontanog - veruju i politikolozi i oni kojima su uvrede namenjene.

Kada je policija udaljavala ispred Predsedništva Simu Spasića s megafonom, on im je rekao: „Ja imam dozvolu za ovo“.

Povezano:

Ono za šta Simo Spasić uvek ima prećutnu dozvolu – a to je ometanje opozicionih konferencija za medije – ove nedelje je posao javnosti nepoznatih žena. Počelo je u ponedeljak, dok su govorili predstavnici Demokratske stranke, ispred stranačkih prostorija SNS-a.

Još biste da kradete, a sve ste pokrali, sram vas bilo, bruka i sramota, dovikivale su žene, „slučajne“ prolaznice.

Slično se desilo i u utorak Stranci slobode i pravde, ali u Kragujevcu. Članovi organizacije Levijatan automobilima su blokirali saobraćaj, u nameri da prekinu događaj. A samo dan kasnije – u Nišu je bilo na ivici incidenta…

„Sve ste uništili, da li vas nije stid da se pojavite u Nišu… Sramoto jedna, zlikovci, sramota da dođete ovde u Niš, grad elektronike“, navodile su prolaznice.

Da ovo nisu slučajne polaznice, veruje predsednik SSP-a Dragan Đilas.

„Ja moram da vam kažem da je meni žao tih žena koje dolaze i koje su instruirane da takve stvari rade. Naravno da osetite i ljutnju i bes i da je sve to strašno, ali ipak na kraju ostane osećaj tuge šta ovaj režim radi ljudima, u šta ih pretvara“, rekao je Đilas.

Tehnika Srpske napredne stranke nije neočekivana, kaže politikolog Boban Stojanović. Smatra i da postoje dva dobra razloga zbog kojih su odlučili da se opozicionim političarima na ulici obrate žene koje šira javnost ne poznaje.

„Jedno je za potrebe njihovih birača, da im, eto, pokaže kako opozicija ne radi ništa i kako ih niko neće, a s druge strane da one pristojne ljude odbije od politike i da to prikaže kao jedno blato koje nije prilagodljivo njima i u kome ne žele da učestvuju“, navodi.

I tako će biti sve do izbora, veruje Stojnović, sa naglaskom da nas najprljavije taktike čekaju baš u finišu predizborne kampanje.

Komentari

Vaš komentar