Nova.rs: Završen sastanak lidera opozicije o Ponošu, konačna odluka u ponedeljak

Vesti 29. jan 202214:55 25 komentara
Zdravko Ponoš
Fonet/Aleksandar Barda

Sastanak lidera jednog dela opozicije sa generalom Zdravkom Ponošem, na kojem je tema njegova kandidatura na predsedničkim izborima počeo je u 12 časova i upravo je završen, saznaje Nova.rs. Iako se očekivalo da danas bude doneta konačna odluka hoće li bivši potpredsednik Narodne stranke biti kandidat za predsednika, to se nije desilo. O kandidaturi Ponoša još se nisu izjasnili Demokratska i Narodna stranka, kao ni Skupština slobodne Srbije, te se očekuje da to urade najkasnije do ponedeljka, prenosi ovaj portal.

Razgovoru sa Ponošem prisustvovali su lider SSP Dragan Đilas, predsednici Demokratske i Narodne stranke Zoran Lutovac i Vuk Jeremić, lideri Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret Pavle Grbović i Janko Veselinović, kao i predstavnici Skupštine slobodne Srbije, prenosi Nova.rs.

#related-news_0

Nakon sastanka lidera ovog dela opozicije27. januara, odlučeno je da se još jednom razgovara sa Zdravkom Ponošem oko njegove kandidature, a pretpostavka je bila da će tada biti doneta i konačna odluka. To će, međutim, biti poznato tek u ponedeljak.

Kako saznaje Nova.rs, Narodna stranka trebalo bi da donese odluku na sednici Predsedništva koje će biti održano večeras, a danas bi trebalo da se definitivno izjasni i članstvo Demokratske stranke. Skupština slobodne Srbije svoj stav saopštiće najkasnije u ponedeljak.

„Iako nije doneta konačna odluka, sastanak je protekao u vrlo dobrom tonu. On je i zamišljen kao razmena predloga i postavljanje pitanja oko kandidature Zdravka Ponoša. U suštini svi su izneli svoje stavove, istakli su šta od svojih kapaciteta mogu da stave na raspolaganje u kampanji, a govorilo se i o političkom programu posle izbora. Razgovor je protekao u vrlo konstruktivnoj atmosferi, Zdravko Ponoš je odgovarao na pitanja i izneo je svoje stavove. Sad Narodna stranka, Demokratska stranka i Skupština slobodne Srbije treba da donesu konačnu odluku“, kaže izvor Nova.rs.

Što se Ponoša tiče, vest o tome da je upravo on najizvesniji kandidat za predsednika ovog dela opozicije objavljena je u novinama „Nova“ 1. novembra.

Lider SSP Dragan Đilas nedavno je rekao da je stav njegove stranke da Ponoš bude predsednički kandidat. Reagujući na ovu izjavu lider Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da je trebalo sačekati rezultate istraživanja koji će pokazati rejting Ponoša, ali i potpredsednika Miroslava Aleksića, te da treba kandidovati onog koji ima bolje ocene.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare