Advokat: Početak suđenja Dijani Hrkalović zakazan za 2. mart

Vesti 11. jan 202212:43 > 17:389 komentara
Izvor: N1

Viši sud u Beogradu zakazao je za 2. mart početak suđenja bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijani Hrkalović i još dvojici optuženih.

Pravni zastupnik bivše državne sekretarke, advokat Sead Spahović rekao je danas agenciji Beta da je odbrana juče dobila obaveštenje Posebnog odeljenja Višeg suda da je početak suđenja Hrkalović zakazan za 2. mart.

Pročitajte još:

On je napomenuo da je sud bio dužan da održi suđenje njegovoj klijentkinji i da se time što nije krše njena prava.

Hrkalović je u pritvoru, a Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe njenih advokata na rešenje kojim joj je Specijalni sud 24. decembra ponovo odredio pritvor.

Žalbe su odbijene zbog mogućeg skrivanja, odnosno bekstva okrivljene, kao i uticaja na suokrivljenog Milorada Šušnjića, rečeno je prethodno agenciji Beta u tom sudu.

Hrkalović je 24. decembra vraćena u pritvor posle usvajanja žalbe Tužlaštva za organizovani kriminal.

To tužilaštvo optužnim predlogom tereti Hrkalović za dva krivična dela trgovina uticajem, u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu i nezakonitog prisluškivanja Darka Eleza.

Tužilaštvo je zatražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

U istom predmetu terete se i bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik novosadske poilicije Milorad Šušnjić za zloupotreba službenog položaja.

Za Milenkovića je zatraženo godinu dana zatvora a za Šušnjića dve godine zatvora.

Hrkalović, koja je nešto manje od dva meseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. oktobra, negirala je krivicu.

 

Komentari

Vaš komentar