Nova.rs: Vučić tužio Boška Obradovića zbog uvreda, traži 200.000 dinara

Vesti 05. nov 202115:40 > 15:57 23 komentara
obradović vučić
Izvor: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tužio je lidera Dveri Boška Obradovića zbog, kako se navodi, uvreda koje iznosi u javnosti na njegov račun. Između ostalog, pravni zastupnik šefa srpske države istakao je da je Obradović ugrozio i njegov fizički integritet porukom da će mu prvom prilikom udariti šamar. Za sve navedeno, Vučić zahteva da mu Obradović isplati 200 hiljada dinara, piše Nova.rs.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tužio je lidera Dveri Boška Obradovića zbog toga što je, kako se navodi, u svojim javnim nastupima često iznosio uvredljive i neistinite navode o njemu, čime mu je, kako se ističe, narušio ugled. Uz ugled, advokat predsednika Srbije ističe da je Obradović u svojim nastupima ugrozio i fizički integritet Vučića, zbog pretnje da će mu udariti šamar kad se sretnu. Zbog navedenog, pravni tim šefa srpske države traži 200 hiljada dinara nadoknade, navodi Nova.rs.

Kako je navedeno u tekstu, Vučić je podneo protivtužbu protiv Obradovića, nakon što je predsednik Dveri pokrenuo postupak protiv njega zbog izjava da je “fašista i lopov”.

U uvodu protivtužbe protiv Obradovića, ističe se da sasvim sigurno Vučić uživa veći ugled u društvu o predsednika Dveri.

Vučić je Obradovića tužio zbog izjave da je štitio ubijenog vođu navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi i da isto čini i sa kontroverznim biznismenom s Kosova, Milanom Radoičićem.

N1

Obradović: Jedva čekam da se vidimo, ako sme da me pogleda u oči

“Svi se sećamo koliko se puta Aleksandar Vučić javno hvalio da on nikada nikoga nije tužio, a onda sam imao tu čast da budem prvi protiv koga je podneo tužbu. Radujem se novom suđenju i novoj šansi za direktno suočenje, jer nije smeo da se pojavi na prošlom suđenju kada sam ga tužio za povredu časti i ugleda zbog kleveta da sam fašista i lopov”, istakao je Obradović u svojoj prvoj reakciji na tužbu predsednika Srbije.

On objašnjava da ga Vučić goni zbog serije tvitova koje je svojevremeno napisao.

„U njima sam ga optužio za direktnu vezu sa raznim kriminalnim strukturama, pri čemu ostajem i sada. Od Aleksandra Stankovića, preko Dijane Hrkalović do Veljka Belivuka, uvek je u veze sa ovim kriminalnim podzemljem upleten neko iz vrha SNS, što nije bilo moguće bez znanja predsednika vladajuće stranke. Predsedniku SNS je očito zasmetalo i kada sam ga podsetio na kršenje Ustava Srbije i predsedničke zakletve u vezi sa njegovom katastrofalnom, antidržavnom i antiustavnom politikom prema KiM”, navodi Obradović.

On kaže da je činjenica da je u svojim tvitovima ponekad koristio i teže reči poput izdajnik, prevarant, lažov i kukavica, ali da je za svaku od njih uvek imao i dokaze, koje će, kako naovdi, ponoviti i pred sudom u svojoj odbrani.

“Razumem da ga boli kad napišem da je najveća lažovčina i prevarant u političkoj istoriji Srbije, ali je to lako dokazivo kroz ogroman broj njegovih predizbornih obećanja koja nikada nisu ispunjena, kao i svakodnevnih izjava koje su ostale samo na nivou političkog marketinga i ništa više i bivale prekršene sa njegove strane koliko sutradan. Razumem i da političari na vlasti ne vole da ih hvatamo u laži i građanima ukazujemo na sve ono što su obećali, a nisu uradili, kao i kada ukazujemo na njihovu upletenost u korupciju, ali to je naš posao u opoziciji. Pritom, najviši predstavnik vlasti bi morao da bude najviše spreman da trpi kritiku, pa i koju težu reč u žaru političke borbe, posebno što i sam toliko puta koristi teške reči prema svojim političkim protivnicima”, smatra Obradović, dodajući da se nada kako će predstojeće suđenje biti prilika za suočenje po svim ovim pitanjima i zamena za direktan TV duel.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare