Nova.rs: Uhapšene supruge Belivuka i Miljkovića, određeno im zadržavanje

Vesti 09. dec 202110:24 > 20:538 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, policija je uhapsila B.B, T. M, S.Đ. i M. M. zbog sumnje da su za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića prali novac stečen kriminalom. Njima je kasnije tokom dana određeno zadržavanje do 48 sati.

Kako saznaje Nova.rs, u pitanju su supruge Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i Belivukova tašta, dok je četvrta osoba nevenčana supruga optuženog pripadnika kriminalne grupe Filipa Ivanovića.

Kako piše Nova.rs, sumnja se da su uhapšeni prali novac stečen kriminalom, tako što su kupovali nepokretnosti i druge vrednije pokretne stvari na svoje ime.

Policija je u saopštenju navela da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, odredili zadržavanje do 48 sati za četiri osobe koje su danas privedene zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca, koji potiče iz kriminalne aktivnosti klana Belivuk – Miljković.

One se terete da su, od 2015. do početka 2021. godine, više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove, navodi se u saopštenju MUP-a.

Na teritoriji Beograda i Pančeva uhapšeni su B. B. (1983), S. Đ. (1958), T. M. (1989) i M. M. (1993), dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćeni i Veljko Belivuk (1985), Marko Miljković (1991), kao i F. I. (1991), koji su odranije u pritvoru.

„Sumnja se da su oni novac uplaćivali na više bankarskih računa i kupovali stanove na teritoriji Pančeva i Beograda koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane“, naglašava se u saopštenju.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Podsećamo, optužnica tereti Veljka Belivuka, njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića i još 28 osoba, za različita krivična dela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja. Na teret im se stavlja pet ubistava i jedno silovanje mladića, kao i rasturanje droge i oružja. Ubijene žrtve su Aleksandar Gligorijević zvani Puki, Goran Veličković Goksi, Lazar Vukićević, Zdravko Radojević i Milan Ljepoja.

Krivična dela grupa je činila u vikednici u Ritopeku, u Ulici Livadice 3. U posebnoj prostoriji koju su zvali „klanica“, instalirali su industrijsku mašinu za mlevenje mesa, kojom su mleli tela ubijenih, navodi se u optužnici.

Grupa je razbijena u februaru ove godine, a šest meseci kasnije Tužilaštvo za organizovani kriminal je protiv njih podiglo optužnicu.

Komentari

Vaš komentar