Nova.rs: U avionu koji se srušio u Grčkoj bile školske mine za vojsku Bangladeša

Vesti 17. jul 202211:33 > 11:36 71 komentara
avion antonov grčka
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Mladen Bogdanović, direktor firme "Valir" d.o.o. koja je vlasnik pošiljke koja se nalazila u ukrajinskom avionu koji je sinoć pao u Grčkoj kod mesta Kavala, u ekskluzivnoj izjavi za Nova.rs otkriva da su se u avionu nalazile školske mine čiji izvoz je dogovoren i ugovor potpisan 2021. godine sa Ministarstvom odbrane Bangladeša.

„U pitanju su školske mine na kojima je trebalo da se obučavaju pripadnici bangladeške vojske“, rekao je Mladen Bogdanović, direktor preduzeća „Valir“ d.o.o.

POVEZANE VESTI:

Po njegovim rečima prevoz tereta i kompaniju čiji se avion srušio, angažovao je kupac.

„Naša obaveza je bila samo da pošiljku dovezemo do aerodroma u Nišu, odakle je poleteo avion koji se srušio u Grčkoj. Mi nemamo nikakvu odgovornost za ovu tragediju koja se dogodila, osim moralne, ali moram da kažem da nam je žao zbog toga što se dogodilo i da nam je žao što su stradali ljudi koji su prevozili našu pošiljku“, izjavio je direktor firme „Valir“ Mladen Bogdanović za Nova.rs.

Ukrajinski avion Antonov AN-12, poleteo je sinoć sa aerodroma u Nišu prema glavnom gradu Jordana Amanu, ali se srušio u Grčkoj kod mesta Kavala i tada su poginuli svi članovi posade koji su se nalazili u letelici.

Tim povodom oglasio se i ministar odbrane Nebojša Stefanović koji je rekao da je avion prevozio oružje za Bangladeš.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare