Nova.rs: REM pokrenuo postupak protiv televizije Pink zbog gostovanja Bokana

Vesti 01. dec 202115:18 > 15:59 24 komentara
REM logo
N1

Republičko regulatorno telo za elektronske medije (REM) pokrenulo je postupak po službenoj dužnosti protiv televizije Pink zbog gostovanja reditelja Dragoslava Bokana i uvreda na nacionalnoj osnovi koje je uputio potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić.

Povezane vesti

Kako je preneo portal Nova.rs, u izveštaju Službe za nadzor i kontrolu REM-a navodi se da povezivanje nečijeg političkog delovanja sa pripadnošću odredjenoj etničkoj ili nacionalnoj grupi predstavlja diskriminaciju.

„Negativan stav o Mariniki Tepić postavljen je u kontekst njenog pripadanja nacionalnoj manjini, pa je čak kao takva označena kao nacionalni neprijatelj, pozivajući državu da uspostavi mehanizme odbrane, što na način na koji je prezentirano predstavlja poziv na nacionalnu i državnu konfrontaciju sa rumunskom manjinom“, navodi se u izveštaju.

Povezivanje nečijeg političkog delovanja, ocenjenog u izveštaju kao štetno i neprijateljsko, sa pripadnošću odredjenoj etničkoj ili nacionalnoj grupi, kao i pozivanje na zaštitu od takvog delovanja, objavljeno u televizijskom programu, bez odgovarajuće reakcije voditelja.

Navodi se i da pomenuti iskaz Dragoslava Bokana podrazumeva i „a priori destruktivan i neprijateljski odnos rumunske nacionalne manjine u odnosu na nacionalne i državne interese, kao i poziv da se tome suprotstavi“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare