Nova.rs: Rebićev pomoćnik odbija da premesti Milenkovića zbog „trke“ za funkciju

Vesti 22. okt 202112:34 37 komentara
MUP Srbije

Rešenje za premeštaj načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića, koji je zajedno s kolegom Dušanom Mitićem uhapsio Predraga Koluviju, vlasnika najveće narko-plantaže Jovanjica, još uvek nije potpisao Dragan Vasiljević, pomoćnik odlazaćeg direktora policije Vladimira Rebića, saznaje Nova.rs.

Kako Nova.rs saznaje iz vrha MUP, Vasiljević veruje da bi nakon te odluke ispao iz trke za mesto Rebićevog naslednika.

Kako je ranije objavljeno, načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić napisao je predlog za privremeni premeštaj Milenkovića na mesto inspektora u Odeljenje za ratne zločine, međutim, kako je direktor policije Vladimir Rebić na godišnjem odmoru, paraf na premeštaj inspekotora koji je otkrio “Jovanjicu” bi trebalo da potpiše Rebićev pomoćnik Dragan Vasiljević.

Povezane vesti

Kako saznaje Nova.rs, od kako je Milićev predlog za premeštaj Milenkovića stigao u direkciju, Vasiljević izbegava da ga potpiše, jer je, kako se navodi, svestan pritiska javnosti i eventualne rakcije koja bi usledila nakon toga.

Ipak, kako se navodi u tekstu, glavni razlog zbog čega odbija da potpiše premeštaj Milenkovića jeste izvesno ispadanje iz trke za direktora policije.

Sagovornici portala Nova.rs iz vrha MUP-a navode da Vasiljević i te kako pretenduje na mesto koje još uvek drži Vladimir Rebić i da predlog Veselina Milića, koji mu je konkurencija za tu funkciju, tretira kao pokušaj da bude eliminisan iz trke za šefa srpske policije.

Podsetimo, ranije je objavljeno da inspektora Slobodana Milenkovića pokušavaju da premeste u Odeljenje za ratne zločine, ali zbog odsutnosti direktora policije Vladimira Rebića, koji se nalazi na godišnjem odmoru, još uvek niko nije potpisao premeštaj.

Nakon te informacije, javnosti se obratio Milenkovićev pravni zastupnik Zdenko Tomanović, koji je apelovao da se prekine sa hajkom na njegovog klijenta, upozoravajući da je Milenković na meti isključivo zbog toga što je otkrio veze visokih državnih funkcionera i pripadnika bezbednosnih službi u slučaju „Jovanjica“.

Tomanović je nedavno objavio da je i život njegovog klijenta ugrožen, što je potvrdio i sam Milenković odlukom da, preko svog advokata prijavi nadležnim da se sprema njegova likvidacija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare