Nova.rs: Raša tudej otvara predstavništvo u Srbiji

Vesti 14. jul 202211:21176 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Maxim Shemetov

Ruska državna televizija "Raša tudej" otvoriće svoje predstavništvo u Srbiji, saznaje Nova.rs. Reč je o TV stanici kojoj je EU zabranila emitovanje zbog „podsticanja i podrške ruskoj agresiji” na Ukrajinu.

Da je u pripremi otvaranje tog kanala, potvrdila je za Nova.rs glavna i odgovorna urednica Sputnjik Srbija Ljubinka Milinčić.

Povezane vesti:

„Da, tačno je. Neće sada početi da radi u Srbiji, nego se priprema“, navodi ona.

Prema informacijama Nova.rs na čelu te televizije biće upravo ćerka Milinčić, ali ona ovu informaciju nije ni potvrdila ni demantovala.

„Da li sada treba da vam odajem tajnu ili ne? Ostavite da to oni kažu“, kaže urednica Sputnjika Srbija.

Inače, Savet EU je još u martu odlučio da obustavi distribuciju ruskih državanih medija „Raša tudej“ i „Sputnjik“ na teritoriji cele EU. Kako su preneli mediji, sankcije pokrivaju sva sredstva za prenos i distribuciju, kao što su kablovska, satelitska, IPTV, platforme, veb stranice i aplikacije, a sve relevantne licence, ovlašenja i dogovori o distribuciji su suspendovani, naveli su u Savetu EU.

U Briselu su ocenili da su ta dva medija važni instrumenti u „podsticanju i podršci ruske agresije” protiv Ukrajine i da predstavljaju „značajnu i direktnu pretnju javnom redu i bezbednosti EU”.

Komentari

Vaš komentar