Nova.rs: Privedena vlasnica nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu

Vesti 27. apr 202113:55 > 15:26 50 komentara
N1

Navodna investitorka nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, Snežana Mitković iz Smedereva, privedena je danas kada i bivši predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, saznaje Nova.rs.

povezane vesti

Nalog za privođenje izdalo je Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Protiv Milutina Jeličića Jutke krivičnu prijavu zbog trgovine uticajem i falsifikovanje podnelo je Ministarstvo građevinarstva. Zbog istog dela, sumnje u falsifikovanje, podneta je prijava i protiv Snežane Mitković, kojoj se u Brusu sudi zbog krivičnog dela nelegalne gradnje, javlja „Nova.rs“.   

MUP je saopštio da je uhapšeno ukupno šetoro ljudi a da će protiv dve žene stare 44 i 47 godina biti podnete krivične prijave.

Policija je saopštila da je bivši čelnik Brusa tokom 2017. i 2018. godine suprotno zakonu izdavao zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park „Kopaonik“ na postojeću infrastrukturnu mrežu, čime je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Kako se navodi u saopštenju, M. J. i bivše odgovorno lice Opštine Brus A. S. se sumnjiče da su u korist investitorke (44) prosledili prijavu za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu nadležnom ministarstvu sa neistinitim sadržajem.

U njoj je navedeno da je prijavu za legalizaciju objekta žena poslala opštini Brus 2014. godine, a prijava je zapravo podneta tokom 2018. godine, kaže se u saopštenju.

Protiv četrdesetčetvorogodišnje žene biće podneta krivična prijava zbog falsifikovanja isprave, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare