Preminula beba zaražena koronom koja je bila na respiratoru

Vesti 19. apr. 202113:17 > 13:3650 komentara
Podeli:
Tiršova
Izvor: Izvor: N1

Beba iz Kragujevca, koja je zaražena koronom i poslednjih dana se nalazila u teškom stanju, na respiratoru, preminula je danas, potvrđeno je iz Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj.

Novorođenče uzrasta devet dana prethodno je u veoma teškom stanju, zbog multisistemskog popuštanja, prebačeno u Tiršovu iz Univerzitetskog kliničkog centra Кragujevac.

„Tokom lečenja zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođenče se uz lekarsku pratnju prebacuje u dečju Univerzitesku kliniku u Tiršovoj, zbog nastavka lečenja, koje podrazumeva i zamenu bubrežne funkcije i lečenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije u neonatalnoj kovid jedinici intenzivne nege. Na primenjenu terapiju tokom lečenja ne dolazi do poboljšanja, pogoršava se multisitemsko popuštanje što dovodi do smrtnog ishoda bebe“, saopšteno je iz Tiršove.

Novorođenče iz Kragujevca, koje je na svet stiglo zaraženo koronavirusom i završilo na respiratoru, bilo je prethodnih dana u teškom stanjuu Tiršovu je prebačeno juče.

Direktorka Klinike za pedijatriju u Kragujevcu Anđelka Stojković izjavila je jutros da je novorođenče prebačeno u Beograd kako bi dobilo adekvatnu terapiju zbog posledica citokinske oluje i plućne hipertenzije, prenosi Nova.rs.

„To možemo rešiti aparatom koji jedino ima Univerzitska dečja klinika u Tiršovoj“, napomonula je doktorka Stojković i dodala da se majka bebe dobro oseća.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar