Potpuna obustava nastave u Obrenovcu, problemi sa strujom i grejanjem

Vesti 13. dec 202109:00 > 14:19 27 komentara

U Obrenovcu je doneta odluka o potpunoj obustavi nastave usled problema sa strujom i grejanjem. Kako javlja reporter N1, snabdevanje električnom energijom domaćinstava u Obrenovcu se polako stabilizuje.

Najveći problem je to što stanovnici Obrenovca i dalje nemaju grejanje.

Odluka se odnosi na osnovne škole „Posavski partizani“, „Jefimija“, „Buda Davidović“, „Zmajevoj“, „Prvoj tehničkoj“, gimnaziji i drugim školama.

„Obdaništa će nastaviti redovno da rade“, objavio je predsednik opštine Miroslav Čučković, prenosi „Nova.rs“.

Podsećamo, velike snežne padavine, vetar i prvenstveno izuzetno mokar sneg koji se ledio napravili su u nedelju probleme u dopremi uglja zbog kojih su zaustavljeni pojedini blokovi u Termoelektrani „Nikola Tesla A“. Kako Obrenovac greju blokovi u TENT A privremeno je zaustavljeno i grejanje u tom području.

Sistem grejanja u Obrenovcu trebalo bi da bude normalizovan tokom dana, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

„Ja sam na vezi sa predsednikom opštine Obrenovac (Miroslavom) Čučkovićem, njihova toplana radi na malo drugačiji način, ona je vezana za Termoelektranu Nikola Tesla (TENT) i suštinski ne pripada gradu“, rekao je Vesić za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, na teritoriji Beograda ima sitnijih elektrokvarova koje „Elektrodistribucija“ rešava u hodu, ali nema većih problema kakvih je bilo juče.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare