Nova.rs: Brnabić, Šapić ili Vesić kandidati za gradonačelnika Beograda

Vesti 11. sep 202112:02 26 komentara
N1

Vrh Srpske napredne stranke (SNS) u narednom periodu trebalo bi da saopšti ko će iz njihovih redova biti kandidat za gradonačelnika prestonice, odnosno ko će biti nosilac liste za izbore u Beogradu. Kako sada stvari stoje, knjiga je spala na tri slova, piše portal Nova.rs.

Aleksandar Šapić, otkako je u maju zaseo u fotelju potpredsednika Glavnog odbora SNS, figurira kao najozbiljniji kandidat za prvog čoveka Beograda. Razlog „utapanja“ njegovog SPAS-a u SNS, tumače upućeni, leži upravo u činjenici da mu je obećano mesto prvog među jednakima u glavnom gradu, piše Nova.rs.

Šapić, kako Nova.rs saznaje, ima najveće šanse da bude nosilac SNS liste u Beogradu, ali to ne znači da će postati i gradonačelnik.

„Večiti zamenik“ Goran Vesić, delovalo je, opet će ostati kratkih rukava, ali jakom kampanjom na društvenim mrežama „Sićve“ pokušava da umije lik i delo i još jednom se preporuči.

Pročitajte još:

Upravo bi Ana Brnabić, kako saznaje Nova.rs, mogla da pomrsi račune Vesiću i Šapiću. Naime, kako tvrdi izvor portala blizak vrhu SNS, osoba koja se pita za sve u državi razmišlja da premijerku Brnabić, iako joj je mandat započeo pre nešto više od godinu dana, izmesti iz fotelje u kojoj se nalazi u onu na koju „računaju“ i Šapić i Vesić.

„Vučić će, to je valjda svakom jasno, biti nosilac SNS liste. Predsedničkim i beogradskim izborima pripojiće vanredne parlamentarne i s mesta nosioca velike liste napašće opoziciju“, otkriva sagovornik portala Nova.rs.

Razlog za ovaj manevar leži u strahu od opozicije koja bi, ako se ujedini, mogla da napravi ozbiljnu štetu vladajućoj koaliciji u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare