Nova protestna šetnja meštana valjevskih sela: Više nemamo nego što imamo struju

Vesti 08. avg. 202117:33 > 17:5930 komentara
Podeli:
Izvor: Čitalac N1

Meštani valjevskih sela Pričević, Majinović, Stave, Beomužević, Tupanci, Balinović, Kamenica ponovo su organizovali protesnu šetnju na putu Valjevo-Loznica, u centru Pričevića, zbog velikih problema sa napajanjem električnom energijom.

Ovi problemi traju već godinama, ali su posebno izraženi u poslednja dva meseca kada su isključenja svakodnevna i kada pojedina domaćinstva bez struje ostaju i po nekoliko dana. Meštani tvrde da se situacija ništa nije poboljšala i pored zvaničnih obećanja koja su dobili na sastanku pre desetak dana sa predstavnicima Grada Valjeva i Elektrodistribucije Srbije.

Meštani ovih sela su ljuti i zbog toga što im se na prošlom protestu, kao ni na današnjem, niko nije obratio od predstavnika Grada Valjeva kao ni EPS-a. Smatraju da i medijski nisu adekvatno ispraćeni.

Izvor : Čitalac N1

Povezane vesti

“Nikoga nema da ovo objavi, nikoga iz Grada, iz Elektrodistribucije, nikoga ni i iz državnog vrha, koji nam uporno govori kako Srbija u doba krize koja je zadesila ceo svet napreduje i jedna je od “najboljih” država, pa evo iz fotografija se može videti sve to”, navodi se u pismu meštana koje je stiglo u redakciju N1.

Prošle nedelje, zbog istih problema, meštani ovih sela su se organizovali da blokiraju magistralnu saobraćajnicu Valjevo-Loznica, ali ih je u toj nameri sprečila valjevska policija, pa su umesto blokade organizovali protesnu šetnju. Jedan od organizatora protesta Živan Milivojević, iz sela Tupanci, rekao je tada prisutnim novinarima da meštani ovih sela žive u uslovima ekološke katastrofe.

„Nama je egzistencija ugrožena. Ne rade nam frižideri, zamrzivači, kako na 40 stepeni da čuvamo hranu? Kada nemam struju, nemam ni vodu, jer ne rade pumpe. Ostajemo i bez fiksnih telefona. Kvare nam se električni uređaji“, rekao je tada Milivojević i naglasio da su na udaru vlasnici hladnjača, sušara kao i svi drugi mali preduzetnici, jer bez struje sve mašine stoje.

Nakon toga saopštenjem za javnost oglasila se Elektrodistribucija Srbije – ogranak u Valjevu. U saopštenju je preneto da su angažovane sve raspoložive snage kako bi se otklonili kvarovi na elektrodistributivnoj mreži.

„Uklonjeno je rastinje na najproblematičnijim mestima, a u toku su i pripremne aktivnosti za zamenu izolatora 35kV na dalekovodu Valjevo- Valjevska Kamenica, Takođe, uklonjeno je rastinje na više trasa na 10kV dalekovodu za Stave, pisalo je u saopštenju Elektrodistribucije Srbije – ogranak Valjevo“.

Meštani, medjutim, tvrde da si i dalje više bez struje nego što je imaju, pa su najavili nastavak protesnih okupljanja. Naredne nedelje skup je zakazan u Pričeviću za 17. sati.

Komentari

Vaš komentar