Nova: Pripadnik BIA ranio kolegu tokom neuspele akcije u Nišu

Vesti 03. nov 202218:59 32 komentara
N1/arhiva

"Jedan policajac ranjen je tokom akcije u Nišu" - glasila je kratka vest objavljena 21. oktobra. Međutim, kako je objavila "Nova", u pitanju je pripadnik BIA koga je upucao njegov kolega, a sve tokom neuspešne akcije hapšenja bivšeg pripadnika Žandarmerije.

Pročitajte još:

Nova je objavila da se pucnjava u Nišu desila između 20. i 21. oktobra kada je organizovana akcija hapšenja bivšeg pripadnika Žandarmerije Nikice Ristića, i to u zgradi u kojoj Ristić živi.

Bivši žandarm je bio optužen za ubistvo Ranka Panića, koji je podlegao povredama posle batina koje je dobio na protestu Srpske radikalne stranke, organizovanom 2008. godine zbog hapšenja Ratka Mladića. Uprkos oslobađajućoj presudi u slučaju ubistva Ranka Panića, Ristić je dobio otkaz u niškom odredu Žandarmerije, a „Nova“ piše da se poslednjih godina sumnja da se bavi preprodajom narkotika, zbog čega je i organizovana akcija hapšenja.

„Agenti BIA su se rasporedili po zgradi u kojoj stanuje osumnjičeni, kako bi organizovali zasedu. Međutim, ubrzo su shvatili da je Ristić uspeo da umakne iz stana, pa su, bez prethodne koordinacije, počeli da se kreću po zgradi. Jednom pripadniku učinilo se da se baš Ristić kreće po polumraku stepeništa zgrade, pa je odlučio da zapuca. Nažalost, to je bio njegov kolega u kog je ispalio četiri hica. Srećom, pogodio ga je samo jednim i teško ranio u stomak“, rekao je izvor „Nove“ upoznat sa slučajem.

On dodaje da je ranjeni agent prebačen u bolnicu.

Izvor „Nove“ kaže da je slučaj odmah zataškan, ali pošto mu je svedočila cela zgrada, odlučeno je da se u medije pusti štura informacija u kojoj se umesto BIA spominje policija.

Inače, Nikica Ristić, prema zvaničnim podacima, do danas nije uhapšen, a u njegovom stanu je navodno pronađena određena količina narkotika, piše „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare