Nova: Ponoš mogući zajednički kandidat opozicije za predsednika

Vesti 01. nov 202109:34 > 10:57 175 komentara
N1

Bivši načelnik Generalštaba i funkcioner Narodne stranke Zdravko Ponoš najizgledniji je kandidat opozicije za predsednika Srbije, a zajednički kandidat za prvog čoveka Beograda bi mogla da bude nestranačka ličnost, piše list "Nova". Taj list je, pozivajući se na svoje izvore, naveo da bi potpredsednica SSP Marinika Tepić trebalo da bude nosilac liste za parlamentarne izbore, zakazane takođe za april 2022. godine.

“Očekivalo se da deo opozicije izvuče nestranačkog kandidata ili za beogradske ili za predsedničke izbore. Logičnije je za beogradske, a može se desiti da ukoliko taj kandidat to bude znao da iskoristi, sebi izgradi vrlo dobru poziciju za budućnost”, ocenio je za “Novu” Dragan Popović, direktor Centra za praktičnu politiku.

Zajednički izlazak na izbore Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske stranke, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret još nije do kraja dogovoren, ali je sve izvesnije da će se to dogoditi, navodi list pozivajući se na neimenovane izvore.

Na izborima za Beograd, gde postoje i najveće šanse da sa vlasti padne SNS, taj deo opozicije će, najverovatnije imati nestranačkog kandidata za gradonačelnika, navodi „Nova“.

Iako zvaničan stav pomenutih opozicionih stranaka oko izlaska na izbore još nije poznat, list ocenjuje da je dogovor „sve izvesniji“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare