Narodna stranka ponovo pita Vučevića, on negira svaku poslovnu vezu s Bosancem

Vesti 16. mar. 202120:002 komentara
Podeli:

Nedelju dana nakon što je potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković optužio gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za trgovinu uticajem, omladina Narodne stranke ponovo se okupila sa starim pitanjem za gradonačelnika - u kakvoj je vezi sa izvesnim Markom Bosancem Bosketom, članom SNS-a, ranije osuđivanim za nasilničko ponašanje. Miloš Vučević negira svaku poslovnu vezu sa Bosancem.

Na optužbe o trgovini uticajem gradonačelnik nije odgovorio, pa se nedelju dana kasnije, omladina Narodne stranke okupila sa pitanjem za gradonačelnika – zašto ćuti.

„Pa ja ne mislim da moram da odgovorim na svaku konferenciju i napad koji se dešava dnevno desetinama i desetinama puta“, kaže gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Omladinci Narodne stranke, ipak, očekuju odgovor na pitanje u kakvoj je vezi Vučević sa Markom Bosancem Bosketom, nekadašnjim omladincem, sada članom SNS-a i uspešnim preduzetnikom.

Pročitajte i:

„Ovaj mladi preduzetnik je u 2015. godini u svoju firmu ulozio 40 evra. A 2019. godine ostvario dobit od čak 10 miliona evra. On u slobodno vreme, iako član SNS-a, dolazi i posećuje dešavanja opozicije, pravi nerede, provocira, a poznat je i po nasilničkom ponašanju. Takođe osuđivan je zbog nasilničkog ponašanja“, rekla je Mirjana Nastasić iz omladine Narodne stranke.

Kriminalna prošlost, ispostaviće se, nije bila prepreka za poslovni uspeh – 2017. godine Bosanac osniva agenciju za zapošljavanje „Montop HRS“, koja zahvaljujući ugovorima sa javnim gradskim preduzećima – Gradskim zelenilom, Lisjem, Čistoćom, Vodovodom, Informatikom i GSP-om, ostvaruje milionske profite.

„Ako ima nešto nezakonito u poslovanju, kako vi kažete, izvesnog Marka Bosanca, pa eno vam Tužilaštvo i sud pa nek’ se ispita. Nisam video nijedan dokaz da je nešto nezakonito. Nisam video ništa nezakonito da neko učestvuje na tenderima pa pobedi. Pa šta ja sad da radim? Da poništavam tendere? Ne znam šta bih ja trebao da radim“, kaže Vučević.

Tačno je da su poslovi firme Marka Bosanca dobijeni na legalnim tenderima, međutim, „Montop HRS“ novosadskoj javnosti pažnju je skrenuo više puta – na primer u oktobru 2017, kada prvi put u istoriji grada, javno preduzeće „Čistoća“ angažuje privatnu firmu za posao čišćenja javnih površina u Novom Sadu.

Komentari

Vaš komentar