Nova akcija Urbane gerile iz Niša: Bulevar osvanuo oivičen naslaganim gumama

Vesti 17. maj. 202217:173 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Aktivisti anonimne grupe Niška urbana gerila izveli su jutros još jednu akciju.

Pošto se ponovo nižu saobraćajne nesreće u kojima su povređeni pešaci, često deca, najveći kružni tok na Somborskom bulevaru u Nišu osvanuo je oivičen naslaganim gumama crvene i bele boje.

Iz Urbane gerile kažu da će barijera, koja prolaznike i vozače upozorava da se ovde vozi kao na trkačkoj stazi, ostati dok god se gradska vlast i institucije ne prihvate svog posla i postave ogradu, kamere ili dodatne kontrole.

Ovu neformalnu anonimnu grupu Nišlije već poznaju po tome što je slavila „rođendane“ udarnim rupama, sadila cveće u njima i drugim satiričnim performansima.

„Koliko god ova stvar bila simpatična, smešna ili postala, na neki način, simbol grada Niša, ništa nije smešno. Ovo je ozbiljna priča. Na ovom mestu je više desetina automobila uletelo ovoj porodici u kuću. Hteli smo da uradimo nešto preventivno, jer u ovom gradu, jednostavno, mnogo saobraćajnih nesreća se dešavalo sa smrtnim ishodima i očigledno da, dok se to i ovde ne desi, „gradski oci“ neće da deluju. I Grad i policija imaju mehanizme da ovo reše. Da li je to ograda, video kamere, dodatne policijske patrole… Neki novi sistemi. Sve se može rešiti. Drakonske kazne. Ovo je nešto na šta Gerila ukazuje, nešto što smo mi mogli da uradimo“, rekao je aktivista anonimne neformalne grupe Urbana gerila iz Niša.

Komentari

Vaš komentar