Nordeus donirao 80 računara i monitora Elektrotehničkom fakultetu

Vesti 30. sep 202217:023 komentara
Izvor: Promo

U cilju podrške obrazovanju i povodom ovog značajnog jubileja, Nordeus, mobilna gejming kompanija iz Beograda, donirao je osamdeset računara i monitora Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, saopšteno je.

Kako se dodaje, oprema će biti na na raspolaganju studentima zainteresovanim za istraživanje i usavršavanje u oblasti softverskog inženjerstva u sklopu nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Saradnja kompanije Nordeus i Elektrotehničkog fakulteta započeta je 2010. godine stipendiranjem najboljih studenata Softverskog inženjerstva, a 2014. je opremljena i prva laboratorija sa četrdeset i dva računara i monitora. Iste godine, zajedno su otvorili i specijalnu laboratoriju za računarsku grafiku i virtuelnu realnost, ulaganjem u opremu u vrednosti od 30.000 evra, podseća se u saopštenju.

„Kao diplomiranom inženjeru Odseka Računarske tehnike ETF-a, izuzetna mi je čast da podržimo dalji razvoj inženjerskog talenta u Srbiji. Više od devedeset procenata inženjera u Nordeusu predstavlja lokalni talenat, a većina njih su upravo sa ETF-a. Snažno smo motivisani da nastavimo da podržavamo dalji razvoj kako i devetnaeste generacije studenata Odseka za Softversko inženjerstvo tako i svih budućih diplomaca. Ovo je samo jedan od načina na koji planiramo da ulažemo u obrazovanje u Srbiji. Radujemo se nastavku uspešne saradnje sa fakultetom, mogućnostima koje studenti na ovaj način dobijaju za praktičan rad i razvoj, kao i našoj prilici da potpomognemo taj razvoj znanjem iz industrije“, izjavio je Branko Milutinović, direktor Nordeusa i suosnivač Nordeus fondacije, na svečanoj ceremoniji za doček generacije 2022/2023. studenata Softverskog inženjerstva.

Komentari

Vaš komentar