NKPJ i SKOJ održali skup solidarnosti ispred ambasade Kube u Beogradu

Vesti 17. jul. 202118:359 komentara
Podeli:
Izvor: Nova komunistička partija Jugoslavije

Ispred ambasade Kube u Beogradu održan je skup solidarnosti aktivista Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine, koji su "izrazili solidarnost sa tom zemljom koja je suočena sa rušilačkim demonstracijama domaćih reakcionarnih grupa", saopštile su ove organizacije.

Predstavnicima ambasade predato je „pismo solidarnosti sa radnim narodom i Komunističkom partijom Kube, koji su suočeni sa uličnim divljanjem reakcionarnih elemenata čiji je cilj rušenje ustavnog poretka“ te zemlje.

Povezane vesti

„Današnje okupljanje u Beogradu je predstavljalo i čin protesta i revolta zbog najavljenih demonstracija kubanskih emigranata – reakcionara 26. jula ispred ambasade Kube u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Kubanske vlasti potvrdile su da je jedna osoba izgubila život tokom antivladinih demonstracija koje su poslednjih dana potresle zemlju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je demonstrant (36) umro u ponedeljak za vreme sukoba demonstranata i policije u opštini Arojo Naranho u predgrađu Havane.

Kubanski predsednik Migel Dias-Kanel izjavio je da SAD „nisu uspele u naporima da unište Kubu“, dan nakon što je američki predsednik Džo Bajden rekao da je Kuba „propala država koja ugnjetava svoje građane“.

Komentari

Vaš komentar