Nišlija koji je nožem ubadao prolaznike osuđen na šest i po godina zatvora

Vesti 15. dec 202112:578 komentara
Podeli:
Izvor: Milan Stojanović

Vasilije Jovanović (20) iz Niša osuđen je u Osnovnom sudu u tom gradu na šest i po godina zatvora, uz meru obaveznog lečenja i meru čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi jer je juna prošle godine na ulici, bez ikakvog razloga, nožem izbo četvoricu slučajnih prolaznika kojima je naneo lake telesne povrede.

#related-news_0

Mera obaveznog čuvanja i lečenja izrečena je pošto je veštačenje pokazalo da Jovanović pati od teškog poremećaja ličnosti zbog čega je u vreme izvršenja dela bio u stanju smanjene uračunljivosti.

Okrivljeni je najpre na Bulevaru Nemanjića izbo S.I. (20), a potom je u ulici Branka Krsmanovića oštrim predmetom ubo V.Đ. (30), dok je dan kasnije u ulici Ljube Didića povredio S.M. (19) i A.K. (24).

Pritvor mu je produžen do pravosnažnosti presude, a tužilaštvo je najavilo žalbu.

Zamenik Osnovnog javnog tužioca Vladimir Stanojević zatražio je da se Jovanoviću izrekne zatvorska kazna od osam godina i pet meseci uzimajući u obzir da su, kako je kazao, izvršena na drzak način, da su žrtve bili potpuno nevini mladi ljudi, te da je ponašanje optuženog izazvalo veliki strah među Nišlijama.

Jovanovićev branilac Momčilo Kovačević je isticao da je njegov klijent krivično neodgovoran, jer ne shvata značaj svojih radnji.

Okrivljeni je 2016. godine je još kao maloletnik počinio teško krivično delo. Tada je pokušao da nožem ubije V.J. (17) koga je ubo u stomak nanevši mu teške telesne povrede opasne po život. Povređeni je jedva preživeo, a Jovanović je kažnjen upućivanjem u vaspitno-popravni dom.

Kazna koja mu je danas izrečena je prvostepena i na nju imaju pravo žalbe i odbrana i tužilaštvo.

Komentari

Vaš komentar