Niški penzioner poslao Vučiću zarđale kašike, predsednik mu vratio paket

Vesti 14. jun. 202108:04 > 11:11115 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Niški slikar i karikaturista Slavoljub Blagojević, koji je nedavno vratio penzionerski paket sa vitaminima predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, poslao mu je i "zarđale kašike u vrednosti 30 odsto svoje penzije". Međutim, kabinet predsednika Srbije Aleksandra Vučića vratio mu je zarđale kašike.

Kako piše list Danas, Blagojević je ovakvu odluku doneo nakon što je Vučić, na pitanje TV Pink da prokomentariše prošlonedeljni tekst u tom listu da mu je vratio paket sa vitaminima, koje je država poklanjala kako bi „ojačala imunitet najstarije populacije“, odgovorio da bi „taj gospodin trebalo da vrati i 30 odsto penzije“.

Vučić je naveo da su penzije danas „za 30 odsto veće nego u vreme kada je na vlasti bio onaj u čijem se mediju (Blagojević) oglašava“, a potom dodao da su one „gotovo trostruko uvećane“, ne precizirajući u odnosu na koji period. Blagojevićevo vraćanje paketa nazvao je „vidom političkog protesta“, na koji on ima pravo.

„Malo mi ga je žao. Eto, spao je na to da polemiše sa jednim ostarelim penzionerom koji nema čak ni doktorat, kao njegovi visokoumni saradnici. Ne mogu da verujem da je predsednikov marketinški tim sa sve Gordanom Uzelac, Sarapom, Draganom J. Vučičevićem i sličnima, dozvolio takav nivo komunikacije“, kaže Blagojević.

List podseća da se pojam „zarđalih kašika“ – kojima će se „klati“ srpski neprijatelji u ratu na prostoru bivše Jugoslavije tokom 90-ih – vezuje se za lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, ali i Vučića, kao njegovog bliskog stranačkog saradnika tokom ratnih godina.

On kaže da je na niškom buvljaku kupio „sve kašike koje je mogao da nađe“, oko 200 komada, kako zarđale, tako i one „ispravne“. Sve kašike je, dodaje, kroz stavljanje u određenu tečnost probao da ošteti i učini starijim.

Kao nekadašnji nastavnik likovnog vaspitanja u osnovnoj školi, koji je bio i direktor škole, Blagojević prima oko 34.000 dinara, a cena kašika, tih sredstava i slanja paketa „dostiže 30 odsto njegove penzije“, piše Danas.

Prema oceni Blagojevića, u Srbiji su više od penzija uvećani „kriminal, korupcija, nepotizam i ostale Vučićeve blagodeti“. Pritom, kaže, aktuelna vlast penzionerima još uvek nije vratila celokupno umanjenje penzija, za koje je jedina odgovorna, a one su obezvređene i konstantnim poskupljenjima. Sve to je i napisao u pismu koje je sa kašikama prosledio Vučiću, a koje je potpisao kao „bogati penzioner“.

Blagojević iza sebe ima više angažovanih performansa koji su izazvali pažnju javnosti, a u nekim slučajevima i policije, koja ga je i udaljavala sa pojedinih javnih manifestacija zbog „ometanja“.

U svojim istupima i na karikaturama kritikovao je različite političare, od Slobodana Miloševića, do Vučića, aktuelne Vlade ili Željka Mitrovića, piše Danas.

Predsednik vratio zarđale kašike penzioneru

Kabinet predsednika Srbije Aleksandra Vučića vratio mi je zarđale kašike u vrednosti 30 odsto moje penzije koje sam mu poslao prošle sedmice, kaže niški slikar i karikaturista Slavoljub Blagojević za Danas.

Blagojević kaže da je u poštanskom sandučetu našao obaveštenje da treba da preuzme paket u pošti, a da je po odlasku u poštu video da je reč o paketu sa oko 200 zarđalih i ostalih kuhinjskih kašika, inače kupljenih na buvljoj pijaci, koje je post ekspresom poslao Vučiću na Andrićev Venac.

„Nimalo ne iznenađuje Vučićevo vraćanje kašika, to je svojstveno karakeru jednog razmaženog i hirovitog deteta, koje mora da istera svoje. Da se podsetimo – sveznajući srpski Nostradamus je sa neviđenom preciznošću pogodio sa koliko je miligrama rođen, koliko je milimetara imao u prednatalnom periodu, ko će da pobedi na američkim izborima… Ipak, ne razumem da se on, i pored ogromnih i istorijskih državničkih poslova, bavi ovakvim ‘banalnostima’ vezanim za jednog prosečnog penzionera“, kaže Blagojević.

Komentari

Vaš komentar