Niš pogasio dekorativnu rasvetu za ministarku, dve nedelje kasnije – sve šljašti

Vesti 22. sep 202219:2019 komentara
Podeli:

Sledeći primer predsednika, koji je poslednjih dana avgusta rekao da je pogasio svetla i frižider u kabinetu, niška gradonačelnica najavila je isto, ali otišla i korak dalje. Rekla je da je, u cilju štednje, pogasila svu dekorativnu rasvetu u Nišu i time čak pridobila simpatije ministarke za energetiku. Zorana Mihajlović je zbog toga došla u posetu, pohvalila i rekla kako je Niš prvi po spremnosti da štedi. Iako taj isti grad, inače skromnu dekoraciju, baš i nije pogasio.

Pročitajte još:

Zgrada Oficirskog doma u Nišu, objekat je od istorijske važnosti u vlasništvu grada. Šljašti od rasvete, kao da se gradonačelnica onomad pred ministarkom nije hvalila da joj je podrška energetskoj stabilnosti zemlje i manjem uvozu struje zimus – cilj nad ciljevima.

„Pola sata po donošenju zaključka Vlade, odnosno preporuke da lokalne samouprave učine sve što je u njihovoj moći da zaštitimo energetski sistem, to i uradili. Dali smo nalog svim našim preduzećima i ustanovama da dekorativna svetla ugase. Te iste večeri smo bili jako dobar primer za čitavu Srbiju“, rekla je 6. septembra Dragana Sotirovski.

Te iste večeri – možda. Ali ako se po večerima koje su usledile iskrenost u obećanjima gradonačelnice poznaje, reklo bi se da joj je – ili opao autoritet, ili su obećanja državi koja je urušila EPS – ludom radovanje. Jer, osim Oficirskog doma šljašti i Narodno pozorište, takođe gradska ustanova, usred srede 21. septembra.

Kada je dve nedelje ranije gradonačelnica NIša pred ministarkom zasipala obećanjima, rekla je i da je pogasiti dekoraciju na republičkim ustanovama.

„Mogu da vam kažem da ta preporuka, da tako kažem – nalog, između ostalog lokalne samouprave važi i danas“, kazala je Storirovski tog 6. septembra.

Ta preporuka, odnosno nalog, na terenu izgleda ovako. Zgrada Univerziteta u Nišu. U blizini ono po čemu je Niš svuda prepoznatljiv – graska tvrđava, na snimcima koje vidite, napravljenim dve nedelje pošto je suprotno, kako je gradonačelnica rekla, naložila. Ima toga:

„Razmatramo mogućnost da pojedina naša sela naizmenično budu isključivana sa javne rasvete, kako bismo i na taj način napravili štednju“, kazala je Sotirovski pred ministarkom.

Kao i manje važne ulice u Nišu, naizmenično. Ali je tu ministarka uskočila pa rekla da se neće gasiti cele ulice, već svaka treća sijalica, što se od sadašnjeg stanja ne bi baš mnogo razlikovalo.

I na kraju, da se ne lažemo, svi mi volimo da imamo mnogo više svetla u gradu. Ali, volimo i da se ne lažemo.

Komentari

Vaš komentar