Niš nabavlja saobraćajne kamere i ograde za bulevare kroz naplatu kazni

Vesti 01. jun. 202112:427 komentara
Podeli:
Beograd 23,04,2021 Saobraćajne kamere, kamera, snimanje saobraćaja, monitoring, video nadzor, saobraćajna kamera
Izvor: Petar Lazović

U skladu sa programom Gradskog veća Niša, u tom gradu bi tokom godine trebalo da bude utrošeno 80 miliona dinara za unapređenje bezbednosti saobraćaja a reč je o sredstvima obezbeđenim naplatom novčanih kazni za prekršaje i privredne prestupe.

Ukoliko prihodi ne budu u skladu sa planiranim, gradski Savet za bezbednost saobraćaja odrediće prioritete koji će biti finansirani i realizovani.

Programom je predviđeno da 11 miliona dinara bude izdvojeno za nabavku zaštitnih pešačkih ograda koje će biti postavljene na onim deonicama bulevara na kojima je uočeno da pešaci nepropisno prelaze kolovoz.

Grad će izdvojiti devet miliona dinara za nabavku i ugradnju kamera koje će na bulevarima snimati vozila koja prekoračuju propisanu brzinu i automatski prepoznavati njihove registarske tablice.

Za nabavku saobraćajne signalizacije koja će biti postavljena u blizini škola planirano je šest miliona, a isti iznos planiran je za uređenje zona škola u cilju povećanja bezbednosti učenika.

Planirano je izdvajanje od četiri miliona dinara za edukaciju i obuku dece na saobraćajnim poligonima, nešto više od šest miliona za kampanju za podizanje svesti o rizicima koje nosi prekoračenje brzine i vožnja pod dejstvom alkohola dok je za nabavku i izradu virtuelnog saobraćajnog poligona predviđeno 5,5 miliona dinara.

Kampanja usmerena ka biciklistima i nabavka bicikala koje će biti korišćene na poligonu škole „Njegoš“ koštaće 4,7 miliona dinara, a nabavka „obrazovno-vaspitnog i promotivnog materijala“ koji za cilj imaju edukaciju predškolaca i đaka koštaće pet miliona dinara.

Komentari

Vaš komentar