Ninić: Sudbina Nebojše Stefanovića mogla bi da zavisi od iskaza Dijane Hrkalović

Vesti 25. okt. 202109:33 > 10:3632 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Advokat Ivan Ninić ocenio je da bi "sudbina" ministra odbrane Nebojše Stefanovića mogla da zavisi od iskaza bivše državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijane Hrkalović.

Kako je Ninić rekao za list Danas, Dijana Hrkalović je pretnja, ali i „upotrebljivo oruđe u rukama“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Ako je ona u pritvoru na osnovu iskaza ‘njenog’ čoveka MUP-u, zašto ne bi Stefanović sutra bio u pritvoru na osnovu njenog iskaza“, rekao je on.

Pročitajte još:

Hrkalović je uhapšena pod optužbama za krivično delo trgovine uticajem u slučaju ubistva Vlastimira Miloševića iz 2017. godine, u kome je glavni osumnjičeni bio vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk.

Ninić smatra da je Dijana Hrkalović u pritvoru za „bagatelno“ krivično delo i da joj se time daje prostor da razmisli da li želi saradnju li ne.

Prema njegovim rečima, Hrkalović je svoju izdržljivost do sada pokazala u ćutanju.

„To (ćutanje) izaziva spokoj kod samog vrha države, ali sa druge strane i nespokoj zato što je ona krstareća raketa sa informacijama koje poseduje i ne zna se da li će ih i kada objaviti“, tvrdi Ninić.

Očekuje se „jedan atomski udar“ na Stefanovića, zaključio je advokat.

Komentari

Vaš komentar