Ninić: Slučaj Cvijan paradigma našeg sistema

Vesti 06. maj. 202108:005 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Advokat Ivan Ninić izjavio je da smo "postali društvo bez mrve empatije, anestezirani i to u našem najbližem okruženju", napominjući da je "slučaj Cvijan paradigma našeg sistema".

povezane vesti

„Naučeni smo i prisiljeni da verujemo zvaničnim verzijama svakog događaja i pored niza nelogičnosti i prećutkivanja“, rekao je advokat za novi broj nedeljnika Vreme, koji podseća da je Ninić poslao zahteve sa po pet pitanja o slučaju smrti političara Vladimira Cvijana Bezbednosno-informativnoj agenciji.

Kako je istakao, „onaj ko dovede u pitanje zvaničnu verziju u ovoj je zemlji ugrožen, bili fizički, bilo poslovno, ili je porodica ugrožena“.

„Ćutimo o svemu, pojedinci dignu glas, za slučaj Stanike Gligorijević reagovao je Božo Prelević, za helikopter reagovali su novinari, za Savamalu Rodoljub Šabić. Ja, eto, postavljam pitanja o Cvijanu“, naveo je Ninić.

Prema njegovim rečima, „taj sklop okolnosti da on (Cvijan) kreće u borbu, ulazi u nju javno, najavljuje proces, da potom nestaje, a onda saznajemo da je mrtav posle tri godine, pa to je najveća bizarnost Vučićeve vladavine“.

Navodeći da je Cvijan nesumnjivo mnogo znao, Ninić je istakao da kad takvi ljudi postanu disidenti u nekom sistemu, „postaju tempirana bomba, najveća pretnja bilo kom poretku, bilo kojoj državi, pa i ovoj“.

„To je momenat kad Vučić vodi ozbilje procese, protiv (Miroslava) Miškovića i drugih biznismena. Mislim da je Cvijan bio u posedu svih pojedinosti oko modusa operandi na osnovu kog su se donosile odluke da li će neko da ide u zatvor, koliko će tamo da bude, pod kojim uslovima će da izađe, kada će da bude podignuta optužnica protiv nekog, da li će neko suđenje da bude prolongirano a neki dokazni postupak kompromitovan ili kontaminiran“, rekao je Ninić.

Telo Vladimira Cvijana pronađeno je 5. januara 2018. godine u Dunavu, dva kilometra od Pančevačkog mosta, u Beogradu. Kako N1 je saznao, analizom otisaka prstiju utvrđeno je da je reč o njemu. Međutim, Tužilaštvo se o tom slučaju oglasilo posle tri godine i nešto više od dva meseca.

Cvijan je za vreme predsedničkog mandata Borisa Tadića obavljao dužnost savetnika i generalnog sekretara predsednika, neko ko je bio funkcioner i poslanik SNS, ali je 2014. napustio tu partiju.

Komentari

Vaš komentar