Ninić: Da je Vučić opozicija, zbog Jovanjice bi kampovao ispred suda

Vesti 05. jul 202211:52 > 11:5511 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Mnogo su značajnije činjenice i saznanja koja će o predmetu „Jovanjica“ inspektor Slobodan Milenković izneti, kao svedok tužilaštva, na glavnom pretresu, u odnosu na to da li će mu MUP odobriti da se obrati javnosti, kaže Ivan Ninić komentarišući javni zahtev policijskog inpektora Slobodana Milenkovića da mu se omogući istupanje u javnosti, kako bi odgovorio na brojne optužbe koje se poslednjih dana iznose na njegov račun.

Kako navodi Ninić za Danas, sudnica specijalnog suda suštinski će biti jedino mesto gde će Milenković istovremeno moći da se obrati i sudskom veću i javnosti, bez kalkulisanja i bez straha, dodajući da oni koji ga sistematski progone i kriminalizuju to odlično znaju.

Povezane vesti

„Svako drugo ishitreno istupanje bi, sasvim izvesno, u ovakvim političkim i društvenim okolnostima, imalo posledice po njegov radno-pravni status, a moguće i po fizičku bezbednost. Ipak, ukoliko inspektor Milenković sa svojim pravnim timom zaključi da postoje interesi koji pretežu nad ustanovljenom obavezom službene dužnosti čuvanja podataka, koji nose oznaku tajnosti, on svakako na raspolaganju ima jedan solidan normativni okvir koji mu pruža mogućnost da formalno, u svakom momentu, istupi kao uzbunjivač“, navodi Ninić.

Prema njegovim rečima, Milenković je na terenu, od početka do kraja, rukovodio svim policijskim radnjama i zato ne postoji pitanje tužilaštva, sudskog veća i odbrane na koje on ne može da pruži kvalitetan i činjenično utemeljen odgovor. To uostalom, napominje on, potvrđuje i sadržina detaljnog iskaza koji je dao u fazi tužilačke istrage, koji se može javno pročitati i koji je sastavni deo optužnice protiv Predraga Koluvije i njegove grupe.

„U situaciji kada imate apsolutnu vlast i pokorene sve institucije u državi, ali pod kontrolom nemate jednog policijskog službenika za koga ne znate šta će kao svedok reći na glavnom pretresu, a znate šta sve zna i šta sve može da kaže – onda je jasno šta generiše ovoliku paniku i delirijum. Ukoliko se čita između redova, ovde je zapravo suština cele priče u onome što Milenković pred tužiocem do sada nije rekao, jer kao profesionalac zna da taj segment, u ovim političkim uslovima, ne bi trenutno dobio krivično-pravnu dimenziju. Recimo da je malo verovatno da on nema operativna saznanja o tome gde je roba iz „Jovanjice“ završavala i kako je logistički taj prsten zaštite napravljen, a onda odgovor na to pitanje, sasvim izvesno, otvara i tzv. ’Jovanjicu 3’“, ističe Ninić.

Kompletan tekst Danasa možete pročitati OVDE

 

Komentari

Vaš komentar