NIN: SBPOK od Panića tražio da da iskaz o navodima u situaciji u zdravstvu

Vesti 25. feb. 202118:5120 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala tražila je od doktora Radeta Panića da da iskaz povodom informacija koje je dao intervjuu za "NIN" u februaru 2019. godine, a koji se odnosio na Zakon o transplataciji organa, situaciju u zdravstvu i bojazan da se krv dobrovoljnih davalaca preprodaje.

Taj nedeljnik dodaje da je SBPOK od Panića dobio kompletnu dokumentaciju kojom potkrepljuje svoje tvrdnje, kao i gratis dokumenta, odnosno potvrde o smrti iz kojih se vidi da se tokom prošle godine već od bolnice do lokalnog zavoda brojka preminulih od COVID-19 umanjivala za 60%.

Podsećamo, Rade Panić izjavio je nedavno za N1 da će uskoro biti eksluzivnih informacija povodom dokaza koje je dostavio bezbednosnim službama sa ciljem da istina o postupanju nadležnih tokom pandemije dopre do građana.

On je tada  rekao da u tom sindikatu ne sede skrštenih ruku i da će se saznati kakve je sve dokaze predao nadležnim organima Republike Srbije „u vezi sa mnogim stvarima“, pošto su ga iz tih službi zvali da da objašnjenje intervjua koji je dao NIN-u pre godinu dana, ali da im je on, pored tih dokaza, predao i neke nove.

„Nakon godinu dana mog intervjua NIN-u, Državno javno tužilaštvo dalo je nalog službama koje se time bave da od mene prikupe informacije o čemu sam govorio, a ja sam uz njih dao i dodatne informacije“, rekao je Panić i dodao da „kada neko ima dokaze da se radi nešto što nije dobro, što nije po zakonu i da može ugroziti zdravlje i živote građana, da ste dužni da to prijavite nadležnim organima“.

On kaže i da se nada epilogu i da je prethodna tri meseca proveo dosta vremena sa pripadnicima raznih službi koje se bave sigurnošću i bezbednošću građana i koji su profesionalno obavljali svoj posao, i imali vrlo korektan odnos, ali su mu jasno stavili do znanja da ako Tužilaštvo ne bude pokrenulo dalju istragu, od toga ništa neće biti.

 

Komentari

Vaš komentar