Niko neće da poruši zidove na prozorima OK radija koje je zazidao osuđeni Kantar

Vesti 09. nov 202217:03 11 komentara
Goran Mitić/ Ok radio

Ni na četvrti poziv za rušenje nelegalnog objekta kojim su zazidani prozori OK radija nije se prijavila nijedna firma iako je Grad Vranje u poslednjem konkursu povećao sredstva za uklanjanje nelegalne gradnje, rekao je načelnik Gradske uprave Vranje Dušan Aritonović za Udruženje novinara Srbije (UNS).

Prema rečima Aritonovića, Grad je uputio Kancelariji za javne nabavke zahtev kojim se traži saglasnost za pokretanje pregovaračkog postupka sa bilo kojom firmom u Srbiji koja je, na osnovu ispitivanja tržišta, sposobna za rušenje neleganih objekata.

Povezano:

„Ni ovog puta nije bilo zainteresovanih ponuđača, tako da ugovor nije zaključen ni sa kim. Nakon sprovođenja navedenih procedura, stvorena je pravna mogućnost za primenu člana 61. stav 7 Zakona o javnim nabavkama za sprovođenje pregovaračkog postupka sa bilo kojom firmom koja je registrovana za obavljanje ove delatnosti, pod uslovom da početne uslove nabavke ne menja“, dodao je Aritonović, navodi se na sajtu UNS-a.

Dejan Nikolić Kantar je za nasilničko ponašanje osuđen prošlog meseca u Osnovnom sudu u Vranju na 14 meseci zatvora, a za ovo krivično delo osuđeni su i Slaviša Kocić i Bojan Tanasković na po osam meseci zatvora.

OK radio se nalazi u centru Vranja, i finansira i iz svog No comment kafea. Dele finansije i prostor. Prvi „komšija“ im je kazino, čiji vlasnik je poželeo da ga proširi, pa je tražio saglasnost vlasnice radija, koja je to odbila i tada počinju njeni problemi. Prvo su je upozoravali, pa pretili, pa polomili sva stakla na kafeu, a zatim prosulo farbu po objektu, a u nekoliko navrata zaposleni su i lično sreli „komšiju“, Dejana Nikolića Kantara.

Vranjanci ime Dejana Nikolića Kantara glasno ne pominju. Svedoci su pred sudom menjali iskaz, „zaboravljali“ da su čuli kako preti. Oštećene su istrajale u procesu jer je iza njih stala medijska zajednica, ali i posle suđenja ostaju, kako su rekle za N1, da žive u strahu.

Radi se o osobi koja se, prema pisanju novinara koji su prisustvovali ročištima, nije libila da čak i u sudu iznosi brojne pretnje zaposlenima u radiju i drugim novinarima koji su pratili suđenje, navodeći da će „srušiti Vranje“, kako je pisala Cenzolovka.

I ovo nije jedina prijava protiv ovog čoveka. „Zbog napada, odnosno pretnji načelniku policijske uprave, bivšoj devojci i u zatvoru stražaru, i tako dalje. Dakle, to nije ad hok slučaj, samo jedan“, izjavio je ranije Veran Matić iz Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare