Neprimereno i seksističko ponašanje poslanika SNS, vređao Tatjanu Manojlović

Vesti 08. nov 202217:24 33 komentara
Tanjug/ Jadranka Ilić

U toku trajanja sednice Narodne skupštine, u momentu izlaganja narodne poslanice Tatjane Manojlović, došlo je do brutalnog nasilja i vređanja narodnih poslanica, navodi se u zajedničkom saopštenju poslaničkih klubova više opozicionih stranaka i pokreta.

Kako kažu, narodni poslanik SNS-a Dalibor Šćekić je „konkludentnim radnjama (seksističkim aluzijama), jezikom i ustima na veoma jasan znak pokazivao određenu volju, kojom je više nego jasno počinjeno nasilje nad narodnim poslanicima“.

Kako piše list Danas, poslanik je svojoj koleginici za vreme sednice insinuirao oralni seks.

Na takvo ponašanje reagovao je poslanik demokrata Miodrag Gavrilović koji je ukazao na korišćenje neprimerenih izraza i vređanje poslanice DS određenim gestovima dok je govorila.

„Vaš kolega je pokazivao vrlo neprimereno, ne mogu da izgovorim seksističke radnje, vrlo ružne, uznemirujuće. Prešli smo granicu prema poslanicama i prema ženama, molim vas da ga opomenete. To je klasično nasilje prema ženama. Reč je o Šćekiću“, rekao je Gavrilović, a Orlić je u svom maniru odgovorio:

„O čemu govorite ne znam, niko ništa ne pokazuje nit je pokazivao. Ovlašćeni predstavnik je govorio, čak nije ni vikao, koliko ste vi vikali. Ne znam o čemu pričate, ne znam ni da vi znate“.

Zatim je reagovala i poslanica Narodne stranke Ivana Parlić koja je tražila da se vrati snimak sednice i da se Šćekić kazni, međutim Orlić je nastavio da negira da se bilo šta desilo.

„Ovo je nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje iz člana 8 Zakona o javnom redu i miru kojim se vređa moral građana. Napominjemo da ovo nije prvi put da Šćekić na sve moguće načine vređa i omalovažava narodne poslanice“, naglašava se u saopštenju poslaničkih klubova.

Dodaje se da predsednik Skupštine Vladimir Orlić nije reagovao na sugestije narodnih poslanica. Zbog toga zahtevaju da se „poslaniku Šćekiću oduzme imunitet i mandat narodnog poslanika“.

Saopštenje su potpisali poslanički klubovi Narodne stranke, Demokratske stranke, Moramo-zajedno, Ne davimo Beograd, Zavetnici, Srpske koalicija Nada, Dveri, Stranke slobode i pravde i Nove demokratske stranke Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare