Nenadić: Vesićeva izjava da želim da proteram Đokovića me dovodi u opasnost

Vesti 03. avg 202113:35 32 komentara
N1

Programski direktor Transparentnosti Srbije Nemanja Nenadić odbacio je optužbe zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da želi "da protera Novaka Đokovića iz Srbije", ističući da to ne samo da nema nikakve veze sa istinom, već ga i izlaže ozbiljnoj opasnosti.

„Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, izjavio je: ‘Nemanja Nenadić ući će u istoriju kao osoba koja bi da protera Novaka Đokovića iz Srbije!’, što ne samo da nema nikakve veze sa istinom, već je uvredljivo i izlaže me ozbiljnoj opasnosti. Naime, lako se može desiti da neko poveruje Vesiću, jer čitaoci nisu prethodno imali priliku da pročitaju analizu koju je objavila Transparentnost Srbija na temu tzv. ‘javnog nadmetanja’ za zakup sportskog centra na Dorćolu u narednih 20 godina“, naveo je Nenadić u pisanoj izjavi.

Kako je podsetio, to nadmetanje bilo je namešteno za jednu firmu, organizatora ovogodišnjeg Serbia Opena, čiji je direktor bio Đorđe Đoković.

„Za zakup bazena i teniskih terena je mogla da konkuriše samo firma registrovana u Srbiji, koja je organizovala tačno određenu vrstu teniskih turnira (ATP250 ili WTA250) u proteklih godinu dana. Koliko je to apsurdno vidi se po tome što bi, na primer, organizator Vimbldona ili Rolan Garosa, na osnovu tog uslova bio nepoželjan zakupac za Grad Beograd“, istakao je Nenadić.

Dodao je i da je isti uslov važio čak i za zakupca koji uopšte ne bi bio zainteresovan za teniske terene, već samo za bazene.

„Dakle, analiza Transparentnosti se uopšte ne bavi Novakom Đokovićem, pa čak ni njegovim rođacima koji posluju u Srbiji, već izigravanjem zakona od strane Komisije za poslovni prostor Grada Beograda, kojoj je zamenik gradonačelnika Vesić na ovaj način stao u zaštitu“, naveo je Nenadić.

Programski direktor Transparetnosti podsetio je i da je u analizi te organizacije ukazano da je Grad Beograd, ukoliko je želeo da pomogne organizaciju teniskog turnira Serbia Open, to mogao da učini na neki od zakonitih načina i uz čiste račune, npr. javno-privatno partnerstvo, subvencije, umesto da namešta uslove za učešće u „javnom nadmetanju“ tako da se na njega može javiti samo jedna firma.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare