Nemački poslanik: EU ne želi u svom članstvu zemlje Balkana, a posebno ne Srbiju

Vesti 15. jun. 202119:5817 komentara
Podeli:
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Poslanik nemačkog Bundestaga Aleksander Noje rekao je u razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom da Evropska unija ne želi u svom punopravnom članstvu zemlje Balkana, a posebno Srbiju, i da politika Brisela nije iskrena prema Srbiji.

On je istakao da nije moguće objasniti kako to da je za Berlin i Brisel Кosovo država, ali da javno odlučuju šta sve Priština sme, a šta ne sme da prihvati u razgovorima sa Beogradom, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Povezane vesti

Vulin je poslaniku Nojeu zahvalio na „čvrstom stavu u zaštiti poštovanja međunarodnog prava i na hrabrosti da javno govori o istini o Srbiji i teškom položaju srpskog stanovništva koje živi van matice“.

„Način na koji zastupate međunarodno pravo u Bundestagu je za svako poštovanje i iskreno divljenje. Vaša beskompromisnost i hrabrost postidela bi mnoge srpske političare. Suprotstavljati se jednom već potpuno uvreženom mišljenju u Nemačkoj da su Srbi negativci zaslužuje naše puno poštovanje“, rekao je Vulin u razgovoru putem video linka.

Noje je aktivni poslanik Bundestaga iz redova Levice od 2013. godine i član Odbora za odbranu i zamenik člana Odbora za spoljne poslove, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Vulin je istakao da Кfor trenutno predstavlja nužnu zaštitu srpskog stanovništva na Кosovu i Metohiji i ukazao na opasnost po mir u regionu ukoliko bi došlo do stvaranja takozvane kosovske vojske.

Sagovornici su ocenili da pokušaji menjanja Dejtonskog sporazuma predstavljaju pretnju po mir u Bosni i Hercegovini, a time i u celoj Evropi.

Komentari

Vaš komentar