Nema ni tri godine od kada je otvoren, a „Miloš Veliki“ se već rekonstruiše

Vesti 19. jul 202218:30 > 10. avg 2022 10:1054 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Za mesec dana navršiće se tri godine od svečanog otvaranja auto-puta "Miloš Veliki", a na delu deonice kod Uba već se rade popravke, objavio je portal Nova.rs.

Član Skupštine slobodne Srbije i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, doktor Rade Panić, objavio je na Tviteru snimak na kojem se vidi da je jedan smer auto-puta zatvoren zatvoren, a da se saobraćaj odvija naizmenično u drugom smeru. Na snimku se vidi i da je asfalt skinut, a da je jedna kolovozna traka nasuta šljunkom.

Pročitajte još:

Rade Panić je za Nova.rs rekao da često prolazi tom deonicom auto-puta i da je deo kod Uba, u dužini sedam do osam kilometara, već neko vreme zatvoren.

„Taj deo koji se popravlja već neko vreme je zatvoren za saobraćaj, a oko pola kilometra trake potpuno je skinuto“, rekao je Panić.

Na sajtu Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ navodi se da će do 1. novembra biti izmenjen saobraćaj na delu državnog puta I A reda broj 2, na deonici petlja Ub – petlja Lajkovac, zbog radova na održavanju leve kolovozne trake. Dodaje se da se za saobraćaj zatvara izlaz na petlji Ub, u smeru ka petlji Surčin Jug, a saobraćaj se odvija dvosmerno u desnoj kolovoznoj traci u dužini od skoro sedam kilometara.

„Radovi su obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom“, navode „Putevi Srbije“.

Iz Koridora Srbije su za Novu potvrdili da je na tom delu puta u toku rekonstrukcija, ali tačan razlog ne znaju. Kako kažu, u njihovoj nadležnosti je samo izgradnja puteva, dok za sanacije nisu zaduženi.

Za izgradnju deonica Obrenovac-Ub, gde je u toku rekonstrukcija, i Lajkovac-Ljig, plaćene su više od 300 miliona evra.

Komentari

Vaš komentar