Nekoliko medijskih udruženja traži da ih uključe u primenu Medijske strategije

Vesti 03. mar 202116:15
Podeli:
Maja Gojković
Izvor: Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković razgovarala je sa predstavnicima novinskih udruženja Prouns, Komnet, Društvo novinara Srbije, Asocijacija radio televizija Srbije, Društva novinara Vojvodine i Udruženja medija i medijskih radnika, koji traže da budu zastupljeni u grupama za primenu Medijske strategije i bezbednosti novinara.

Predstavnici medijskih udruženja istakli su da na osnovu brojnosti članstva predstavljaju značajnu medijsku snagu, ali da i pored toga nisu dovoljno zastupljeni u izradi medijskih dokumenata koji regulišu medijsku scenu i od kojih zavisi sudbina svih novinara i medijskih radnika, saopštilo je Ministarstvo.

Oni su ukazali Gojković da nisu zastupljeni u Radnoj grupi za bezbednost i zaštitu novinara, kao ni u Radnoj grupi za primenu Akcionog plana za sprovođenje Medijske strategije 2020-2025. godine i da bi njihovo učešće u radu, zahvaljujući njihovom iskustvu i kredibilitetu, značajno doprinelo poboljšanju uslova na medijskom tržištu.

Radni sastanak - deo medijskih udruženja
Izvor : Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Gojković je rekla da će razmotriti način da i ova udruženja, koja čine novinari i medijski radnici iz različitih delova Srbije, u narednom periodu budu zastupljena na adekvatan način, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar