Nekolicina aktivista protestovala ispred Skupštine Srbije protiv Zakona o vodama

Vesti 26. jul 202119:39 > 19:41 1 komentar
FoNet/Zoran Mrđa

Šestoro aktivista organizovalo je protest protiv Zakona o vodama kako bi ukazali na njegov loš sadržaj, jer dozvoljava da s vodama radi "ko šta hoće" i pozvali građane da razmisle o tome kakvi se zakoni donose u Srbiji.

Povezane vesti

Skupu ispred Skupštine Srbije prisustvovalo je nekoliko desetina građana koji su mirno stajali, a pojedini su nosili natpise „Tražimo da javna rasprava bude transparentna“ i „Nećemo zakon koji otima vodu i obale od svojih građana“.

Jedna od organizatorki protesta Nina Ciganović rekla je da zakon dozvoljava da se vode u Srbiji eksploatišu do maksimuma, dok skoro cela zemlja ima problem sa vodosnabdevanjem.

Upitana o potezu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je vratio zakon Skupštini Srbije, Ciganović je istakla da se to sve „pretvara u igru“.

FoNet/Zoran Mrđa
FoNet/Zoran Mrđa
FoNet/Zoran Mrđa
FoNet/Zoran Mrđa

„Igramo se zakonodavnog postupka, a on je propisan pravnim aktima. Prvenstveno bi bilo rešenje da se od početka postupak poštovao kako treba, da je bila uključena javnost i sastavljena radna grupa od stručnjaka“, kazala je Ciganović.

Ona je dodala da ovo nije rešenje, jer Skupština može ponovo da izglasa zakon, a onda će predsednik države morati da ga potpiše.

„Postavljamo pitanje kao građani šta će onda biti i da li to znači da ćemo imati reke koje mogu do maksimuma da se eksploatišu“, pitala je Ciganović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare